petefészek kimerülés

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 36 éves nő vagyok. Kb 5 évvel ezelőtt az addig 28 napos ciklusom elkezdett rövidülni. Jelenleg többnyire 24 napos ciklusaim vannak, időnként egy 21-22 napos is előfordul. Fogamzásgátlót nem szedek és nem is szedtem soha, csak rövid időszakban próbálkoztam vele, de migrénes panaszok miatt abbahagytam. Még nincs gyermekem. Most voltam 3.napi vérvételen. Ezek az eredményeim lettek: Albumin:44 g/L, AMH:2,080 ng/ml, FSH:14,7 IU/L, LH:5,3 IU/L, Prolaktin:346,0 mIU/L, Ösztradiol:102,6 pmol/l, Tesztoszteron:1,38 nmol/l Az eredmények utalhatnak korai petefészek kimerülésre? Mennyi esélyem van gyermekvállalásra? Köszönettel: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a petefészkek kimerülése témában

Tisztelt Hölgyem! Az FSH,LH,Prolactin. Oestradiol, Progeszteron , Tesztoszteron meghatározást kérem ismételjék meg a ciklus 11. és 21. napján is és a három eredmény ismerete ad majd teljes képet a petefészkek müködéséről, a peteérés, kilökődés /ovulació/ esetleges zavarairól és a további teendőkről, hogy a babaproject sikeres legyen. Valóban az Anti Müllerián Hormon szintje lehetne magasabb is, de nem számokat gyógyitunk és tekintettel az Ön korára remélhetőleg még hosszu ideig zavartalanul müködni fognak a petefészkek. Ugyanakkor a petefészkek stimulálása a sikeres fogantatás érdekében ma már elfogadott eljárás, de ezt kérem, kezelőorvosával beszélje meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. augusztus 22., 15:54; Megválaszolva: 2020. augusztus 30., 09:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele