Esetleges rosszindulatúság

Tisztelt Doktor Úr, petefészek ciszta műtéti eltávolítása során lehet látni az esetleges rosszindulatúságot? Mert olyasmit mondtak, ha felmerül rosszindulatúság, akkor vágnak, de én azt hittem, ezt csak szövettan tudja eldönteni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A petefészek ciszta,de minden emberből eltávolított szövet szövettani feldolgozása után lehet ténylegesen megállapítani jó vagy rossz indulatú elváltozásról van-e szó.

Tehát a szövettani vizsgálat eredménye a meghatározó.

A műtét során látható kép lehet jellegzetes jó vagy rosszindulatú elváltozásra,de ez csak a gyanút veti fel,a tényleges helyzet szövettani vizsgálatot igényel.

A szövettani vizsgálat történhet a műtét alatt is,ez befolyásolhatja a műtét menetét,formáját.

Kérdés: 2020. augusztus 16., 16:07; Megválaszolva: 2020. augusztus 17., 22:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?
Bal mell visszatérő fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 29 éves nő vagyok, még nem szültem, fogamzásgátló tablettát nem szedek. Kb fél éve visszatérő fájdalmat érzek, ami csak a...