• Menstruáció késése sportolóknál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó reggelt! Sajnos már múlt hónapban is tapasztaltam a menstruációm késését (telefonos applikáció szerint számolom)Most ugyen még csak két napja, de a múlt hónapban egy hetet késett. 16 éves vagyok, és hezi 10 alkalommal sportolok. Ekkor 2-3 órákat edzek. Gondoltam már arra, higy a túlterhelés miatt késik, de nem tudom, mennyire lehet ez. A problémám főként az lenne, hogy a késés miatt a vérzés az utazásunkra is kicsúszna. Lehetne valahogy "előre hozni"? Valaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a késedelmes vérzés témában

        Kedves Kérdező! A kemény, de normális keretek között és mennyiségben végzett akár élsportolói igényű edzés nem befolyásolja a háttér hormonális eseményeket a rendes ciklushoz. De az ön életkorában lehetnek még ingadozások kisebb mértékben akár többször is. A vérzéseket lehet irányítani hormon tartalmú tabletták szedésével, de ezt nem ajánlom még. Esetleg ha fogamzásgátló rendszeres szedése válna kényszerű aktualitássá, akkor egyszerűen lehet.De jobb, ha ezzel is vár még egy-két évet.


        Kérdés: 2020. augusztus 04., 08:01; Megválaszolva: 2020. augusztus 05., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: