• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot meglett a leletek ezek az értékek: Kenet mint.: A- megfelelő (értékelhető) Kenetèrt.: B- benignus sejtelvaltozasok Cyt. Adatok: döderlein cytolisis Diagnózis: U9990 sine morbo Dokim azt mondta rendben van legyen kedves azért kifejteni mi mit jelent Köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Negatív kenet témában

        Kedves Kérdező! A jónál nincs jobb! A lelete teljesen rendben van. A sine morbo nemzetközi orvosi nyelven szó szerint azt jelenti: betegség nélkül.A benignus szó a jóindulatú kifejezése, a cytolis a megöregedett hámsejtek széteső állapota, amit a Dőderlein baktériumok, azaz e hasznos tejsav baktériumok saját létükhöz használnak fel és tejsavat termelnek.Ezt az állapotot kéne fenntartani heti 1-2 hüvelyi protexin felhelyezésével. Kérjen a patikustól.


        Kérdés: 2020. július 10., 07:08; Megválaszolva: 2020. július 13., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: