• Iriitált kisajak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! A panaszaim két hónapja kezdődtek ami a minden napjaimat megkeseríti. A vizeletem egyik nap felmarta a külső nemi szervemet, a kisajkamat belülről. A vizelés nem fáj, hanem utána a kisajak és az intim terület ehynén piros/erős rózsaszín, duzzadt, és égő-irritáló-maró érzés kíséri erős diszkonfort érzettel, néha enyhén viszketéssel. Ez az érzés egész nap végig fennáll, nem enyhül a vizelettől függetlenül. Előfordult, hogy a kisajak és nagyajak közti árokra is ráterjedt a pirosság, csak terpesztve tudtam aludni. Fáj ahogy a gyulladt piros kisajki bőrterületek egymáshoz érnek. Mióta a tüneteim vannak nem tudok együtt lenni a férjemmel se (monogám kapcsolatban élünk). Voltam már nőgyógyászaton (folyásom nincs), ahol fluomizin és egy darab gomba elleni tablettát kaptam, majd pimafucort kenőcsöt. Több nőgyógyásznál is voltam akik azt mondták, hogy a hüvelyi terület rendben van. A bőrgyógyászaton krémek sorát próbáltam ki (canesten, gentamicin, nizoral, dermovate, bepanten baby-plus-, sensiderm, sudocrem, citakridina) de egyik sem hozott enyhülést. Urológián is voltam, Zinnat antibiotikumot szedtem, viszont a vizeletembe nem találtak semmit (sima tenyésztés és katéteres vizelet vétel is volt), az UH se mutatott eltérést. Vérvételen minden eredményem rendbe van. Gondolkodtam már allergiában és ekcémában is, de a mosószert,intim mosakodót, wc papírt is lecseréltem. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom melyik szakterületre fordulhatnék még a panaszommal, és mit tehetnék még a gyógyulásom reményében. Köszönettel: 26 éves nő

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Panaszát a kép és a leírtak alapján gyulladás okozza. Gyógyszeres kezelés látszik szükségesnek,nem helyileg ,hanem szájon át. Ezt úgynevezett atípusos kórokozó okozza.amely kezelésére alkalmas a clindamycin 3x300mg,10 napig.valamint Travocort kenőcs külsőleg.


        Kérdés: 2020. július 03., 22:13; Megválaszolva: 2020. július 07., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: