• Maró vízelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! A panaszaim két hónapja kezdődtek ami a minden napjaimat megkeseríti. A vizeletem marja a külső nemi szervemet, a kisajkamat belülről. A vizelés nem fáj, hanem utána a kisajak és az intim terület ehynén piros, duzzadt, és égő-irritáló-maró érzés kíséri erős diszkonfort érzettel, néha enyhén viszketéssel. Előfordult, hogy a kisajak és nagyajak közti árokra is ráterjedt a pirosság, csak terpesztve tudtam aludni, fáj ahogy a gyulladt bőrterületek egymáshoz érnek. Mióta a tüneteim vannak nem tudok együtt lenni a férjemmel se (monogám kapcsolatban élünk). Voltam már nőgyógyászaton (folyásom nincs), ahol fluomizin és egy darab gomba elleni tablettát kaptam, majd pimafucort kenőcsöt. A bőrgyógyászaton krémek sorát próbáltam ki (canesten, gentamicin, nizoral, dermovate, bepanten baby-plus-, sensiderm, sudocrem, citakridina) de egyik sem hozott enyhülést. Urológián is voltam, a vizeletembe nem találtak semmit (sima tenyésztés és katéteres vizelet vétel is volt), az UH se mutatott eltérést. Vérvételen minden eredményem rendbe van. Később hüvelyi tenyésztéssel E.coli és Klebsiella pneu. baktériumot találtak, de a múlthéten volt egy vakbél műtétem misorán a sebész gyulladt és duzzadt méhgyulladást is talált, emiatt 5 napig szedtem a Zinnat tablettát de a tüneteim semmit nem enyhültek. A sebész és a nőgyógyász szerint elég volt ez az 5 napos antibiotikum a méhgyulladásra és a bactériumokra is amit a tenyésztéssel találtak. Mosószert,intim mosakodót, wc papírt is lecseréltem. Nagyon el vagyok keseredve, ugyanis babát szeretnénk a férjemmel, de így egymáshoz se tudunk érni, szeretnék végre meggyógyulni, nem tudom melyik szakterületre fordulhatnék még a panaszommal, és mit tehetnék még a gyógyulásom reményében. Köszönettel: Egy nagyon elkeseredett nő

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szeméremtest gyulladás témában

        Kedves jogosan elkeseredett Nő! Elképesztő a leírt története. Számos kérdés merült fel bennem. Csak vizelet váltja ki a panaszokat, vagy a szeméremrészek lobossága tartósan látható? Nem a vizelet a hibás, ez egyértelmű.Kiváltja ugyanezt víz, vagy intim mosakodó szer is? Bekent állapotban is irritálódik a vizelettel? Az biztos, hogy a hüvely természetes védő baktérium flórája ennyi gyógyszer macerától rég kipusztultak és a hüvelyi biológiai védekezés tejsav baktériumok nélkül szinte semmi! Hüvelyi protexinek valamelyikét tartósan használni kéne. Nem tudom, eddig hol kezelték, de fel kéne keresni egy klinikai csúcsintézményt ha lehet. A Pimadfucorton kívül más kortizon tartalmú krémet nem használt? Pl.Tetran- hydrocortison nevűt? Egyéb allergia ellenes krémet? Több szem többet lát! Kérem keressen fel agy másik intézményt!Nem tudom elképzelni, hogy felszínen jelentkező tünetre ne lenne megoldás! Egy leendő baba érdekében is!


        Kérdés: 2020. június 27., 11:29; Megválaszolva: 2020. június 30., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: