Méheltávolítás után

Tisztelt Dr. Szalóczy Péter Úr! 51. éves NŐ vagyok. Segítségét szeretném kérni az alábbi kérdéseim kapcsán: 2019. márciusban egy elhúzódó hasmenés miatt a hasi ultrahangot csináltak, ennek kapcsán semmi eredmény nem volt, viszont a méhemben polypot vagy miomát találtak. A nőgyógyászom még az nap megvizsgált. Ezzel nem foglalkozott igazán, csak a bő és görcsös vérzésemre adott gyógyszereket, viszont csinált rákszűrést, minek az eredménye P4 lett. (8 hónappal az előtti rákszűrésem még negatív volt) Ezt követően HPV tipizálás volt, eredménye HPV 31. 2019. 02. 20.-án conisatio és abrasio történt. Ennek a szövettana rendben volt, ép szélekkel történt a kimetszés. Ezt követően 3 havonta jártam rákszűrésre, mindig negatív eredmény volt. Elhúzódó 14-17 napos görcsös vérzéseim voltak. 2020.02.20.-án méhtükrözést majd méhkaparást végeztek, melynek során a Doktor Úr elmondása szerint töméntelen mennyiségű polypot távolított el, viszont a nagyhoz (kb: 3 cm) nem fért hozzá, az ott maradt, ahogyan a görcsös erős vérzés is megmaradt. Ennek a műtétnek a szövettana csak 2020.04.30.-án lett meg. (már sajnos közvetlenül a patológiát kellett miatta hívogatnom, betudtam a járványnak) Viszont az eredmény: Méh bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata. I. Ép cervicalis laphám fragmentumok. Ép endometrium részletek. II. A szöveti kép elsősorban atypusos polypoid ademyomának felel meg. Egyértelmű malignitás nem igazolható. A Nőgyógyászom és a Patológus Doktor Úr, illetve az onkoteam is méheltávolító műtétet javasolt. A Nőgyógyászom elmúlt 65 éves, így nem műthetett meg a járvány miatt, de ajánlott egy kollégáját, aki 2020.05.28.-án kivette a méhemet és a petefészkeimet, a nagyerek mellett, illetve a kismedencében megnagyobbodott nyirokcsomót nem találtak. A műtét hasmegnyitással történt, köldök mellől a szeméremcsontig vágtak. A mai napon 2020.06.09.-én a varratokat eltávolították. A következő panaszaim vannak, melyekre az új Doktor Úrtól nem kaptam kielégítő választ: 1. A hasam puffad és nem a vágás, hanem szinte körbe mellette fáj minden, olyan maró érzés, ha rosszul kelek fel, vagy ülök le, vagy tüsszentek, köhögök. Csak azt a választ kaptam, hogy ennek nem kéne fájnia, szedjem a cataflamot, ultrahangon nem látott folyadékot a hasamban. 2. Sajnos a széklettel is és a bélgázokkal is van bajom. A bélgázoktól rettenetes görcsök kínoznak, a széklet csak hashajtóval működik. Válasz diétázzak, (57 kg vagyok, tehát nem túlsúly miatt) de hogy mit szabad és mit nem esetleg azt nem beszéltük meg. Azt magamtól is tudom, hogy ami puffaszt azt mos kerüljem. 3. A jobb combom a hajlattól lefelé kb. 15 cm-es kiterjedésben érzéketlen lett. Erre csak azt a választ kaptam, hogy ahhoz nem nyúltunk. 4. Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy mennyi az esélye annak, hogy a daganat rosszindulatú, vagy adhat-e áttétet, illetve hová, mert volt nemrégiben egy vastagbélrák szűrésem (széklet vérvizsgálat) mely pozitív lett. Sajnos ismét a járvány miatt, még nem kaptam időpontot vastagbél tükrözésre, ami jelenleg csak tovább húzódik a műtétem miatt. (Anyukám vastagbél rákos) Szíves válaszát előre is köszönöm szépen! Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza mütéti utópanaszok. témában

Kedves Katalin!Szép kis Kálvárián van túl! Utólag könnyű okosnak lennem, mondván: kár, hogy nem a P4 citológia idején vették ki a méhét, mert a méhében már akkor is nagy adag polyp volt. Mindegy már, a jelenhez: Friss még a metszés,a mellette mutatkozó helyi panaszok, ha nem gyulladt maga a metszés körüli bőr, lassan el fognak múlni.A széklet problémák nem függnek össze a műtétel, de mielőbb tisztázódjon a colonoscopiával a helyzet.A combérzéketlenség azon a helyen gyakori, de leginkább a csigolyák apró hibája okozza. A lényeg: Mi volt a kivett szervek részletes szövettana? Még nem jött meg? Erről nem írt.Ettől függ, hogy végre minden macera befejeződött. Jobbulást!

Kérdés: 2020. június 09., 18:43; Megválaszolva: 2020. június 10., 14:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...