• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Álltalában 36 napos ciklusaim vannak, de előfordult már hogy 28 napos volt. Fogamzásgátlót kb. 8 évig szedtem, de már 8 honapja nem szedem. Ovulációs teszt használatával kiderült hogy 12. Napon van az ovulációm. A 29. Napon mivel nem mutatkozik semmi jel a menstruációra ezért elvégeztem egy terhességi tesztet, ami negatív lett. De kiváncsiságból megnéztem egy ovulációs tesztet ami viszont halvány csíkot mutatott. Kicsit össze zavarodtam hogy akkor most mi történhet velem. Viszont vannak apród jelek, mell érzékenység, fáradékonyság, néha émelygés. Lehetséges hogy ha pár nappal később elvégzek egy terhességi tesztet akkor az pozitív lesz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az ovulaciós teszt információ tartalma kb. 40%-os, tehát az ovulációval járó agyalapi mirigy hormonváltozásából következtet az petekilökődés lehetséges időpontjára. A terhessségi teszt pedig a fogantatás után kialakuló HCG hormonszint létrejöttét jelzi-ezek alapján a két teszt nem hasonlitható össze. Végezzen inkább egy ismételt terhességi tesztet- ahogy Ön is gondolja, amennyiben az negativ és megjön a menstruáció, akkor a következő ciklusban lesz aktuális használnia az ovulaciós tesztet. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. május 14., 11:23; Megválaszolva: 2020. május 17., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: