• Alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! A segítségét és tanácsát szeretném kérni hová forduljak tovább... 45 éves, 2 gyermeket szült nő vagyok. Folyamatos alhasi fájdalmak miatt kerültem nőgyógyász, urológus és érsebész látókörébe. Szinte folyamatos bal oldali, petefészek táji és hüvelyi fájdalmaim vannak. Ez főként délután felé jelentkezik, estére már elviselhetetlen fájdalom gyötör, legtöbbször már aludni sem tudok. Nem görcsös, hanem, egy folyamatos egyvégtű fájdalom, időnként plusz éles szúrkáló fájdalommal. Estére már úgy érzem, hogy kiszakad a méhszájam és ez a fájdalom kisugárzik a derekamra is. Ez az állapot kb 2019 április óta tart, akkor fordultam először nőgyógyászhoz, azóta túl vagyok több kivizsgáláson is, negatív eredménnyel. A CT vizsgálat "a bal oldalon a parametrium régióban korai kontraszttelődést mutató varicositast ír le, és az arteria mesenterica superior és az aorta között gracilis, a lumen alig ismerhető fel, itt leszorítás valószínű.", - de az érsebész dr szerint ez nem okozhatja a medencetájéki fájdalmaimat, így nőgyógyászhoz irányított ismét, aki diagnosztikai laparoszkópos műtétet végzett, negatív eredménnyel. Nem talált semmilyen nőgyógyászati eltérést, összenövést, egyedül az utolsó hüvelyi ultrahangon szerepel "uterusban számos tágult véna". A Ct vizsgálat eredményét több helyen kiértékelték, ugyanazzal a diagnózissal. A fájdalom nincs összefüggésben a menstruációval, gyakorlatilag állandósult. Vannak könnyebb napok, de már nagyon szenvedek a hónapok óta tartó fájdalomtól. Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan tovább, merre forduljak. Kérem szíves segítségét, hová forduljak a fennálló problémámmal. Köszönettel: Kurucné

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Hasi, alhasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Vallom, hogy nincsenek ilyen erős és hosszú panaszt okozó rejtélyek,kideríthetetlen okú tények. Mindenképpen magas szintű és felszereltségű, lehetőleg klinika vagy országos intézmény foglalkozzon összes eddigi leletei ismeretében az üggyel, legjobb lenne , ha teljen új, eddig befolyásmentes intézmény lenne. Még egy gondolat, ami szóba jöhet, gerincoszlop eredetű hiba, odasugárzó fájdalma, melyre az eddigi vizsgálatok nem terjedtek ki.Érdemes lenne gerincéről is egy képalkotó vizsgálat.


        Kérdés: 2020. január 22., 10:01; Megválaszolva: 2020. január 22., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: