• Cytológia lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktot Úr! Az elmúlt 3 évben sajnos nem lett tökéletes cytológia eredményem. Indult P2 vegyes baktérium, utána p3 kórós neoplasticus hám, metaplasia, cervicitis AGC-NOS , erre klion kúpt kaptam. Tenyésztéses vizsgálat negatív lelet. Következő eredményem P2 parakeratózis, majd a mostani ismét p2 keratotikus eltérésekkel,. Az orvosom lézeres kezelést javasolta. Sajnos nem értem, hogy mit jelentenek ezek a leletek. Ön szerint későbbiekben esetleg kialakulhat ezek alapján valami nagyon rossz? Közti vérzés rendszeres, foggamzásgátló segít, de sajnos , erős migrén miatt nem tudom már szedni, összefüggés lehet a hormonok és a leleteim között? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai eredmény témában

        Kedves Kérdező! A kenet eredménye régebbi hámgyulladás tökéletlen hámú gyógyulása, a lázeres kezelés után új, épebb hámos gyógyulás lenne. Egyenlőre az első teljesen negatív kenet eredmányig inkább majd fél évente járjon ellenőrzésre, mint évente. Semmi nagy hiba nincs, ne szorongjon.


        Kérdés: 2020. január 12., 09:36; Megválaszolva: 2020. január 13., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: