• Méhlepény a régi hegen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Kèrdéssel fordulnék Önhöz. Jelenleg 28 hetes kismama vagyok, egy terminusban történt hüvelyi szülést követően ,két évvel ezelőtt,- a terhességem 26. hetében corporalis l., sürgősségi császármetszésem volt. Most a méhlepényem a mellső falon tapad, az előző heg felületén. Ismételten császármetszésem lesz. Ilyen esetben nagyobb- e műtéti kockázat a vérzés tekintetében, a lepényi szakaszban vagy szükség van-e megelőző intézkedésekre, mennyire vagyok veszélyeztetve ezáltal? (Egyáltalán magától hagyják leválni a lepényt vagy leszedik?) Az orvosom elèg szűkszavú ez ügyben, fogalmam sincs mekkora lehet a kockázat,(van-e egyáltalán vagy ez nem fontos tényező)? Nem szeretnék elvérezni esetlegesen..nagyon nyugtalanít a dolog. Kérem megtisztelő válaszát, melyet előre is köszönök!

        Dr. Kiss György válasza a Méhlepény a régi hegen témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az Ön esetében folyamatos és szoros orvosi felügyelet mellett a 32. héttől kórházi megfigyelést is indokoltnak tartok és a 38. héten / ha addig nem történik semmi/ programozott császármetszést a szülés befejezésére, melynek során a lepényt kézzel leválasztják. Jól érzi, nagyon oda kell figyelni ! Sikeres, eseménytelen hátralevő várandósági heteket kivánok ! Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. december 11., 19:36; Megválaszolva: 2019. december 12., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: