• Citológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék citológia eredményével kapcsolatban. Be van ikszelve: egyéb hámelváltozások, ezen belül: egyéb: parakeratozis. Ezeken kívül semmi más. Ennek előzménye egy 3 hónappal ezelőtti LSIL HPV gyanú eredmény, a HPV tipizálása is megtörtént, 58-as genotípus. Ezek előtt még sosem volt pozitív eredményem. Természetesen visszamegyek a vizsgáló orvosomhoz, de az még csak másfél hét múlva esedékes és addig is tudni szeretném, ez most jobb vagy rosszabb eredmény, mint az előző, illetve Ön szerint ezzel mi a teendő? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai lelet témában

        Kedves Kérdező!A korábbi lelete bizonytalan küllemű hámsejteket jelzett (LSIL) és jelezte, hogy HPV vírus jelenlétére utaló jeleket talált. A parakeratózis jóindulatú regenerativ maradvány, de a HPV jelenléte a tipizálással bebizonyosodott.Egészében nincs aggasztó jel, a HPV miatt egyenlőre 3-4 hónap múlva kenetismétlés javasolt.Addig csak valamely hüvelyi protexint kérjen a patikában és hetente 2-3x helyezzen fel egyet magasra hüvelyébe. A HPV sokszor spontán elmúlik. 128 típusból csak az úgy nevezett magas kockázatú 16 típus okozhat évek múlva problémát.Addig több szűrésen vesz úgyis részt, hogy ez kiderüljön.


        Kérdés: 2019. december 05., 17:13; Megválaszolva: 2019. december 12., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.