• LEVOSERT spirál elmozdulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Negyvenhét éves koromban LEVOSERT spirált kaptam fogamzásgátlásra. Az első egy két évben nem is nagyon éreztem a spirál jelzőszálát,a rákszűrések alkalmával az orvos rendben találta hasi ultrahanggal is ellenörizte. Ebben az évben azt tapasztaltam mintha egyre hosszabb lenne a jelzőszál de mivel nem volt semmi más panaszom és körűlbelül két éve nem menstruálok talán a spirál hatása miatt, azt gondoltam hogy biztos így volt csak eddig nem vettem észre. Egy hete voltam ellenörzö rákszűrésen,az orvos mindent rendben talált. Rákszűrés után viszont meglepődve tapasztaltam hogy a jelzőszál végét közvetlenül a hüvelybemenetnél érzem lagalább 4.5cm hosszan lógott a hüvelybe.Azt nem tudom mióta lehetett így nem nézegettem gyakran. Vissza mentem az orvoshoz csinált hasi ultrahangot és azt mondta a spirál a helyén van ott van ahol lennie kell. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak hogy a jelzöszál ennyire meghosszabbodott a hüvelyben ha a spirál a helyén van?Lehet hogy nem is véd? Restellek vissza menni újra. Köszönöm válaszát

        Dr. Szalóczy Péter válasza a elmozdult spirál témában

        Kedves Kérdező! Nem akarom elhinni, hogy orvosa még három év múltán is fent hagyta a spirálját úgy, hogy a jelzőszár kilóg a hüvelybemenetig.A Levosertből kioldódó hormonszerű anyag a menopauza előtti években mutatkozó rendszertelen vérzések elleni szer, mellesleg fogamzást is gátol. Csak max. három évig hagyható fent panaszmentesség esetén.De önnél 50 évesen rég nincs szükség fogamzásgátlásra, bármilyen spirált elszoktunk távolítani ilyenkor. Ez a mélyre lógó szál még a szexuális együttlétet is zavarhatja.Ha restell visszamenni, kérjen meg más nőgyógyászt ez eltávolításra.


        Kérdés: 2019. november 21., 19:29; Megválaszolva: 2019. november 22., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: