• Felszívódó méhtest polip?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Kb. 2 hónapja találtak nálam 18,1*7,6*1,5 mm-es méhtest polipot. Azóta két menstruációm volt. Az utolsó mensesem után két nappal egy elsimert nőgyógyászhoz mentem mert nagyon fájt a derekam és az alhasam. A doktor úr közölte nem lát polipot (hüvelyultrahang). Szerinte gerincsérvem van elküldött MR-re. Annyit mondott még hogy van egy kis méhsüllyedésem. Méhtükrözésre a polip miatt november 18-án kellene mennem. Kérdéseim: - ezek utén hogy felszívodott a polip visszamondjam a műtétet? Vagy megcsinálják ilyenkor is és vesznek szövettant úgymond biztos ami bizzos alapon? -MR-re két hét múlva megyek. A gerincsérv vagy a kisebb méhsüllyedés lehet oka annak hogy vizelet visszatartási gondom van és előfurdul hogy sajnos "baleset" következik be egy tüsszentésnél. Volt már egy méhszéjplasztikám. 3 gyereket szültem abból az második és harmadik gyermekem 4400 grammal és 58 cm-vel született. És a szexuális együttlét is fájdalmas sokszor. Ki kell venni a méhemet vagy azt külön jelezte volna az orvos (most voltam nála először) Köszönettel

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Az összes körülményt nem ismerem az Ön nőgyógyászati kórképében,de ha csak a méhtest polip miatt készültek méhtükrözésre akkor nincs rá szüksége,mivel az nincs. Amennyiben egyéb ok is szerepelt az elvégzés javallatai között ,mint vérzési rendellenesség,mióma,méhnyálkahártya egyéb elváltozása úgy szükséges lehet az elvégzése. A méhsüllyedése a vizelettartási problémák a gerincsérvvel nincs összefüggésbe,az a méh függesztő szalagjainak nem kellő tartása miatt alakul ki.Erre speciális műtéti megoldások léteznek,melyet nőgyógyász és urológus,aki ebben kellően jártas ,végez el. A méh kivétele vérzési rendellenesség,alhasi fájdalom,méh izom daganat,mióma miatt jöhet szóba. A szexuális együttlét során észlelt fájdalom leggyakoribb oka lehet gyulladás,ennek gyógyszeres kezelése adott.


        Kérdés: 2019. november 12., 00:35; Megválaszolva: 2019. november 17., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: