• Szúró érzés kisajkakban, csikló és húgycső körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Problémám fél évvel ezelőtt kezdődött,folyásom volt,a kisajkaknal égő,viszkető érzést éreztem,valamint szúró fájdalmat akkor még csak a húgycső körül,azt éreztem,mintha kicsit el lenne záródva a húgycsövem,pisilés nem fájdalmas,de nem megy normálisan. Nőgyógyászhoz fordultam,azt mondta ez gombás fertőzés,a húgycső problémával forduljak urológushoz.Macmiror hüvelykúpot kaptam,attól elmúlt a folyás,azonban a kisajkak viszketése nem múlt el,a húgycső körüli fájdalom erősödött.Az urológus írt fel Monuralt,attól egy időre elmúltak a tüneteim(a pisilés probléma rendeződött),de egy hónapon belül visszatért a fájdalom és a fájdalmat elkezdtem érezni a csiklómban és a kisajkaimban is.Mivel újra lett folyásom,ezért nőgyógyászhoz mentem vissza, aki STD tesztet(hüvelyből) és citológiai vizsgálatot javasolt,az eredmény érkezéséig Macmiror krémet írt fel.A kezelés alatt nem éreztem tünetet,azonban ahogy befejeztem a kezelést megint erős viszketést éreztem és ugyanúgy megmaradt a fájdalom.Az STD és citológia negatív lett,a nőgyógyász azt mondta, hogy ez nem nőgyógyászati probléma.Ezt követően urológust kerestem fel,aki nem bízott a hüvelyi STD-ben ezért javasolta,hogy vizeletből csináljuk STD és PCR tesztet,írt fel Nitrofurantoin tablettát.Az STD és PCR teszt negatív lett,a Nitrofurantointól egy időre(2 hét) elmúltak a tüneteim, azonban megint visszatért a kisajkak,csikló szúró fájdalma(húgycső fájdalma nem tért vissza).Bizonyos mozdulatok után érzem,pl ha ülök és előre hajolok,akkor nyilalló érzést érzek, fáj.Akkor is érzem a fájdalmat, ha borotvával szőrtelenítek és lefogom a bőrt.Van, hogy sportolás közben is érzek fájdalmat.Teljesen tanácstalan vagyok,hogy hova forduljak ezzel a problémával,van-e rá egyáltalán megoldás.Most folyásom nincs,csak ez a szúró,nyilalló fájdalom.Előre is nagyon köszönöm a segítségét,nagyon hálás lennék ha esetleg nevet is tudna mondani,akihez fordulhatok.

        Dr. Kiss György válasza a Szuró érzés kisajkakban,csikló és húgycső körül témában

        Tisztelt Hölgyem ! Leveléből nem tünik ki, hogy mit értenek a hüvelyi és vizeletből végzett STD teszten, feltételezhetően HPV,Ureaplasma,Micoplasma, Gardnerella, Atopóbium PCR meghatározás történt? Panaszai végett bőrgyógyász konziliumot javasolhatok, név és cim nélkül, vagy a Bőrgyógyászati Klinika felkeresését. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. november 04., 20:04; Megválaszolva: 2019. november 05., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.