• Méhszájseb műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Babát szeretnénk a párommal,de két évig többször volt hüvelyi folyásom,egyszer gyulladásom, candidám (ezek ki lettek kezelve antibiotikummal),szex után kontakt vérzésem.Nehezen szántam rá magam,de a megállapított kóros hám miatt (elég nagy kitejedésű méhszájseb) a múlt hónapban,szept. 11-én megtörtént az ambuláns párologtatásos méhszájseb műtétem.A doktor azt mondta,hegmentes a gyógyulás,4 hét,és bővebb folyással járhat,ami ebben az esetben normális.Nekem másfél hétig volt vízsszerű folyásom,majd pár napig sárgás,ezután pirosas,ezt követően a menstruációm egy héttel korábban megérkezett,ami eddig nem volt jellemző (PCOS-em van,de a mensesem beállt az életmódváltásnak köszönhetően).Általában nagyon fáj,de most nem éreztem olyan mértékű fájdalmat,és nem úgy fájt,ahogyan szokott, ráadásul a derekam és a hasam is fájogat néha még most is.A mensesem átlagban 3-4 napig tart,de most már egy hete vérzek,ám folyamatosan csökken a mennyisége,azt várom, hogy elmúljon. Kérdésem, hogy mi a normális gyógyulása ennek a műtétnek?A menses miatt tart tovább a vérzés,vagy a sebbel lehet a gond?Menjek orvoshoz?A műtétet végző doktorúr 3 hónap múlva, azaz januárban hívott vissza kontrollra,de aggódom, hogy esetleg elfertőződik a méhszájam,vagy nem gyógyul meg rendesen.Minél hamarabb meg szeretnénk próbálkozni a babával.Mit tegyek?Nagyon köszönöm a segítségét!

        Dr. Kiss György válasza a Kóros hám,méhszájseb témában

        Tisztelt Hölgyem ! A méhszájon végzett mütétnek az a célja, hogy a külső méhszájnál találkozó a méhnyakat kívülről boritó laphám és a nyakcsatornát boritó mirigyhám találkozása normalizálódjon. Végeredményben a mütétet követően a külső laphám regenerátiója indul meg, melynek megerősödése 2-3 menstruátiót követően várható.Ennek értelmében a babaprojektnek sincs semmi akadálya január-februárt követő időszakban. Az Ön által emlitett vérzéses panaszok miatt viszont kérem, hogy ne várjon januárig a nőgyógyászati vizsgálattal. Üdvözletel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. október 02., 10:07; Megválaszolva: 2019. október 04., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: