• Konizacio után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Dr! 5 hete volt konizacios műtétem, kurettel együtt Hsil cin3, hpv16 miatt. Szovettan: Hsil cin3 invaziora utaló jel nincs.Az elváltozás mirigybe terjedese is azonosítható.A metszeteken endocervicalis és endrometrialis szovetfragmentumok láthatóak malignitás jelei nélkül. Eltávolítás epben történt. Kérdés az lenne hogy a szövettan után biztonság kedvéért méh kivétel lesz. Ez a műtét konizacio után 3 hónapra esik, nem túl késő, mivan ha addig újra kiujul. Ha kiujul cin1 rol indul vagy cin3 folytatódik? Vagy próbáljak magán úton inkább októberre tenni a műtétet? Méh kivétel után már nemlehet semmi problémám, hpv16 ilyenkor eltunik?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt lelet alapján ,mivel a konizáció az épben lett eltávolítva sürgető további teendő nem látszik.A méh eltávolítása nem feltétlenül szükséges. Ilyen esetben három havonta citológiai ellenőrzés jön szóba,ezzel követni az esetleges kiújulást. Természetesen a méh eltávolítása minden lehetőséget véglegessé tesz.


        Kérdés: 2019. szeptember 29., 16:42; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: