• FLUOR STIX

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr ! Meg szeretném kérdezni,hogy a vizelet vizsgálara alkalmas Stix kizárólag vizelet vizsgálatára alkalmas,vagy hüvelyváladék vizsgálatára is ? Sötétebb sárga hüvely váladékozást észleltem (panaszom nincs) és gondoltam a vizelet Stix-el megnézem,hogy nem vér okozza-e a sötétebb szint,de néha positiv,néha negativ a stixen a vér. A Stix vizsgálat csak a vizeletre alkalmas ?( nem találtam sehol más felhasználhatóságot)Megnyugodnék,hogy egy hüvelyváladék vizsgálatára nem is alkalmas reagenssel próbálkoztam és nem is értekelhető annak eredménye. Előre is köszönöm válaszát

        Dr. Kiss György válasza a FLUOR STIX témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valóban a Stix vizsgálatot elsősorban vizelet állapotának megállapitására állitották össze és használják. A hüvelyváladékról a Stix által adott információ mennyire pontos, arra laboratóriumi szakember tudna választ adni.Napjainkban nőgyógyászati vizsgálat alkalmával a hüvelyi pH mérésénél használunk ilyen indikátort . Kérdése ennek ellenére rendkivül érdekes és valószinü, hogy a jövőben a quantumkémiai eljárások fejlődésével birtokunkban lesz egy olyan lehetőség / omnipotens stix /, melynek révén ugy a vizelet, mint a hüvelyváladék fiziológiás vagy kóros elváltozásairól gyors és pontos képet nyerhetünk. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. szeptember 14., 18:31; Megválaszolva: 2019. szeptember 15., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: