• Dalacin krém

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Éves rákszűrésen magánrendelés keretein belül méhszájsebet és máhnyak gyulladást állapítottak meg nálam, amire tejsavas irrigálást javasoltak és egy tejsav tartalmú pár napos kúrát. A cytológia lelet helyett csak egy kezelési lapot kaptam nem volt kitöltve, sajnos csak újabb 20 ezerért tudtam volna visszajutni a doktornőhöz hogy számonkérjem ezért inkább elmentem máshoz, aki olcsóbb. Újra levették a cytológiát, mert az új doktor megállapította, hogy ebből a "leletből" nem derül ki az eredmény, az új eredményére még várok. Az új diadnózisban nem szerepel méhszájseb sem méhnyakgyulladás, viszont szerepel hüvelygyulladás. Nekem egyáltalán nincs semmi folyásom, sem viszketésem, sem semmilyen tünetem. Leecsetelt valamit a doktor úr jóddal, annak ellenére, hogy szóltam érzékeny vagyok rá, autoimmun betegségeim vannak ezért szóltam, hogy a hormon sem jöhet szóba, mégis kaptam ovestin krémet amiben ahogy neten olvastam, van hormon. Az ovestin nem kérdés, ki sem váltottam. Dalacin krémet is kaptam, elkezdtem alkalmazni. Létezik hogy úgy van hüvelygyulladásom, hogy semmi tünete nincs? Félek hogy a Dalacin után majd elszaporodnak a gombák és nagyobb baj lesz belőle mintha nem használnám. Mennyire fontos Doktor Úr szerint, hogy használjam a Dalacint? Esetleg mellé valami tejsavas kúpot szabad használni? És ha igen akkor mit és milyen gyakran? Tudom, hogy az orvosok nem szeretik egymást felülbírálni, de szerintem nem ez számít hanem a beteg. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a Dalacin krém témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, meg kellene várnia a megismételt rákszürés eredményét és nem ártana HPV tipizálást is végeztetnie, főleg ha méhszájseb lehetősége felmerült. Ennek kapcsán emliteném, hogy a jódot használó Kollega a külső méhszáj állapotát igyekezett megállapitani kolposzkópos vizsgálattal feltételezésem szerint. A hüvelygyulladás megállapitásához hüvelykenetből végzett gomba és bacterium tenyésztés és kenetvizsgálat ismeretében lehet pontos választ adni. Kérem, ne irrigáljon, még tejsavval sem, viszont tejsavas tabletta,krém,kup életvitelszerü használata / heti 1-2 alkalommal / a hüvelyi lactobacillus flóra müködését segiti, ezzel tünetmentes időben is lehet élni. A Dalacin krém valóban erős antibiotikum , nem tudom megitélni, hogy használata az Ön által leirtak alapján mennyire indokolt és az Ovestin használata is megkérdőjelezhető, hiszen 42 éves korban még a petefészkek elég oestrogent termelnek - mai tudásunk szerint. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. szeptember 13., 08:59; Megválaszolva: 2019. szeptember 13., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: