• Félidős barnázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr Visszatérő problémám a félidős vagy azutáni barnázás, annak ellenére hogy szedem rendesen a fogamzásgátlót, amit egyébként a nagyon erős vérzésem és görcseim elkerülésére szedek, ameddig csak orvosilag nem ellenjavalt. Yadine-t szedek évek óta probléma mentesen de néha előjön ez a félidős kocsonyás váladék ami a fehértől a sötétbarnáig több színben előfordul és 2 naptól egy hétig tart. Nem barnás folyás, hanem egy kocsonyás állagú darabokban távozó váladék, ami általában mindig wc-zés után távozik, de előfordult éjjel is. Többször voltam emiatt vizsgálaton, hormonvizsgálat semmit nem mutatott de mivel gyógyszert szedek az orvosom szerint ez nem is releváns. Az ultrahang semmit nem mutat. Éppen most is zajlik egy ilyen dolog tegnap voltam vizsgálaton, negatív lett, és a nyálkahártyám 2 mm. Félidőben vagyok pont. Mitől vérezgethetek? Az orvosom sem nagyon tud mit mondani, enyhe hüvelygyulladást állapított meg, amire gyógyszertári hüvelykúpot kaptam, de mikor legutóbb ezt használtam még többet véreztem. Érdemes-e gyógyszert váltanom esetleg, vagy mit lehetne tenni? Mi ez a kocsonyás váladék? Az előző vérzésem erősebb volt a szokásosnál. Rákszűrésem negatív. Köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírtak alapján inkább a gyulladás okozza panaszát.Nem barnás,nem véres az gyulladásra utal.A kocsonyás váladék bakteriális,a darabos fehér folyás gombás gyulladásra jellemző. A nyálkahártya vastagsága is a vérzés ellen szól. Hüvelyváladék tenyésztés lenne célszerű,annak birtokában gyógyszeres kezelés, a hüvely flóra visszaállítása jön szóba.


        Kérdés: 2019. szeptember 05., 09:08; Megválaszolva: 2019. szeptember 05., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.