• lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Éves rákszűrésen forintosnyi nagyságú méhszájsebet állapítottak meg méhnyak gyulladással. Cytológiát levették, a mellékelt leletet kaptam. Bár 20000 forintot fizettem érte, számomra ez nem egyértelmű, orvos nem is validálta és egymásnak ellentmondó dolgok vannak beikszelve. Visszamentem, hogy megkérdezzem az orvost mert ez szerintem hiányos, de az asszisztens elküldött azzal, hogy ez a lelet hibátlan és nem hiányos, és amúgy csak újabb 20 ezerért tudnék bejutni konzultációra. Csak annyit szeretnék tudni, hogy most ez egy negatív cytológia vagy nem? A régi leleteim amik máshol készültek normálisan ki vannak töltve és azon látszik az értékelés. Azt sem értem, hogyha méhszájseb van gyulladással akkor tényleg elég egy év múlva megnézetni újra? Elhihetem ezt? Gyógyszert nem kaptam rá, csak tejsavas kúpot. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai lelet témában

        Kedves Kérdező! Ha lehet, ne magánorvoshoz járjon szűrésre.A lelet lényegében negatív,az ön által említett méhszájseb a belső, a nyakcsatornát bélelő mirigyhám kibújása a hüvely felé. de abban a savas környezetben nem,érzi jól magát a mirigyhám, így mikroszkópos küllemében apró eltérések vannak. A tejsavas kúpot használja majd hosszan most naponta. később heti kettő fenntartó adaggal. A citológia ellenőrzése lesz fontos fél vagy egy év múlva, ami meglátja, már hibátlan lesz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 31., 10:31; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: