• Kezelés szoptatás alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Legutóbbi menstruációm (08.07) előtt 3 nappal enyhe viszketést éreztem a hüvely bejárat körül. Korábban ilyet PH felboruláskor tapasztaltam, így Lactofeel kezelést alkalmaztam, melyet a menzesz megkezdése miatt 3 napig tudtam használni, de nem éreztem javulást, valamint menzesz alatt már a hüvelyemben is éreztem a viszketést, ami korábban nem volt PH boruláskor. A menstruáció elmúltával terjedt a viszketés a nemi tájékon és ki is pirosodott. A viszketésre Pimafucort kenőcsöt kentem, ami enyhítette a viszketést. A kisbabám 5 hónapos és szoptatom, emiatt a betegtájékoztató tartalma értelmében csak napi 1x merem használni a Pimafucor-t. Vettem Canesten készítményt, de a betegtájékoztatóban leírtak szerint nem merem használni, mert aszerint fel kéne függeszteni a szoptatást a kezelés idejére. Feltételezem, hogy gombás megbetegedésről lehet szó? Tudna olyan készítményt ajánlani, ami szoptató barát és vény nélkül kapható? Vidéken lakunk, az egyetlen szakorvos jelenleg nem rendel és nem áll módomban felutazni a körzeti kórházunkba a kisbabámmal és sajnos nem tudták megmondani, hogy a körzeti orvos mikor tud ismét munkába állni. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Szakorvosi vizsgálat tanácsos.Vény nélküli hatékony készítmény,mely szoptatás alatt is alkalmazható nem áll rendelkezésre,csak az Ön által is használtak. Hüvelytabletta formájában kellene kezelés,ezek vény köteles készítmények. Keressen fel szakrendelőt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 23., 11:02; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 23:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: