• Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot! Ma voltam a nőgyógyàszomnàl van 3 miómàm, ès kontroll vizsgàlat cèljàból! Nem nőttek, nem akarja mèg műteni,a menszeszem pontosan 28 napra jön meg mindig,nem igazan gorcsolok,köztes vèrzèsem sincsen se hasi fajdalom. Viszont a mèhnyàlkahàrtya vastagsàga 12mm volt ma,10 nap múlva kell megjöjjön a menstruàcióm! Ez rosszat jelenthet? Van okom a félelemre? Irt fel norcolut gyógyszert,amit 2honaig kell szednem 10 10 napig! Ez helyrehozhatja? Melkekhatasa lehet valami ami meg normalis?Csak januarra hivott vissza kontrollra ha nincs tünetem! Ez rendben van igy? Koszonom valasza Tisztelettel: G. Erika

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Többszörös mióma témában

        Kedves Erika! Mint minden bizonnyal tudja,a miómák, mint jóindulatú simaizom daganatok a petefészkek tüsző hormonja hatására növekszenek menopauzáig.Addig pedig még majd 15 éve van l3htőségök növekedni, ezért a rendszeres, félévi hüvelyi ultrahang ellenőrzés javasolt tünetmentesen is. Hogy Ön bőven termel tüszőhormont, azt a méhnyálkahártya kissé vastagabb mivoltja is bizonyítja.A Norcolut csökkentheti a mióma növekedés hajlamát,alacsonyabb lesz a nyálkahártya is.Gondolom, a szedésidőre a középidőtől indított tíz nap van helyesen előírva két ciklusra. De hogy a próbálkozás eredményes volt-e, azt a harmadik ciklus közepe táján kéne ultrahanggal bizonyítani. Ha jó az eredmény, meg lehet többször ismételni. Ha nem sikeres, vagy panaszai kezdődnének, akkor jobb a műtét.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 24., 15:10; Megválaszolva: 2019. július 29., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: