• Szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.! 26éves vagyok 4hónapja szültem természetes úton gátmettszéssel jelenleg szoptatok. Szülés után 6hétig véreztem ami tudom hogy teljesen normális utánna volt a 6hetes kontroll minden rendben volt csinált az orvos rákszűrést ami után 1hétig véreztem(rákszűrés negatív lett) majd elkezdődött a problémám ami az hogy hol citromsárga folyásom van hol pedig barna tudom hogy semmi köze a vizsgálathoz voltam vele 2orvosnál is elmondtam hogy barna és sárga folyásom van nem viszket nem büdös azt mondták nem tudják mitől van csináltak mintát negatív lett kaptam fertőtlenítő kupot ami nem hatott most is van folyásom tegnap este elmentem nagyvécére és utána erős vérzésem lett hüvelyi úton elmentem vele orvoshoz majd közölte velem hogy ez menstruácio rendben elhiszem . Csak annyira el vagyok keseredve hogy csak nekem van a világon ilyen problémám mármint a folyás és nem tudom mitől van vagy hogy ez normális e ez a barna és citromsárga bő folyás kérem segítsen ön hallott már ilyenről ? Normális jelenség vagy mitől lehet? köszönöm előre is a válaszát (megkeseríti az életemet nem merek fürdeni nyílt vizeken és nemi életet élni )

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szülés utáni panaszok témában

        Kedves Kérdező! Ha még szoptat, lehet nem szabályos maszatos,vagy rendetlen esetleg erős vagy elhúzódó vérzése, mert a mellek tejtermelésére ható prolactin nevű hormon ellene dolgozik a petefészeknek. De mindenképpen kell egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat a méh, környéke és a méh nyálkahártya vastagságának mérésére. De éppen a tejeléses hormonszegénység miatt érdemes a hüvely természetes védekező képességét bármely, patikustól kért hüvelyi protexinnel támogatni, néhány napig egyet, majd hosszú távon heti kettőt felhelyezni hüvelyébe magasra.A váladék meg fog szűnni, menjen vízbe, legyenek együtt szabadon.


        Kérdés: 2019. július 22., 00:34; Megválaszolva: 2019. július 25., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: