• Szex méh-eltávolítás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! A feleségem nevében írok. 55 éves, 5 évvel ezelőtt kivették a méhét, azóta - bár ritkábban - továbbra is élünk házaséletet, mindkettőnknek jólesően. (Kb. fél éve hüvelyfolyás jelentkezett nála, ami Fluomizin hatására elmúlt, azóta is tünetmentes.) De azóta aggasztja az, amit annakidején nem kérdezett meg az orvostól: a hüvelyét a műtéttel lezárták? Belül a végét "elvarrták", és akkor az oda kerülő spermával mi lesz, hová kerül? Kifolyik, vagy a szervezetébe kerül? Másik kérdése: a méh-eltávolítás után kell-e bármire vigyázni a szexnél, van-e valamilyen kockázat, kell-e bármit is máshogyan csinálni?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi protexin témában

        Kedves Kérdező. A vakon végződő hüvelyzsákban a sperma részben kifolyik részben a hüvely természetes öntisztuló folyamatában kémiailag feldolgozódik. Mivel hormontermelés a petefészkekben nincsen, a hüvely természetes biológiai egyensúlyát és a hüvelyhám védekező képességét a heti 1-2x felhelyezett bármely patikustól recept nélkül kért úgynevezett hüvelyi protexinnel lehet maximálni. Bármikor gátak nélkül legyenek együtt.


        Kérdés: 2019. július 16., 22:04; Megválaszolva: 2019. július 24., 17:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: