• Megnagyobbodott nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó estét kívánok! 24 éves vagyok, 2015 év végén petefészek szúrás és 12 nap vérzés után nőgyógyászhoz fordultam. Ultrahangos vizsgálat után megállapította hogy, petefészek gyulladásom van. Felírt 2 féle gyógyszert, így utólag visszagondolva valószínűleg nem hatottak, mert folyamatosan kisebb-nagyobb megszakításokkal visszatért a gyulladásom, amire többször gyulladáscsökkentőt szedtem.2018 novemberében észrevettem egy fájdalmatlan csomót a lágyékomnál, másnap elmentem nőgyógyászhoz, tapintással megállapította, hogy hüvelygyulladásom van és bal oldalon van egy cseresznye nagyságú megnagyobbodott nyirokcsomó a lágyékomban, írt fel krémet illetve tablettát is.Mondta, hogy ha nem múlik a nyirokcsomó menjek vissza pár hónap múlva mert lassan áll vissza eredeti állapotába. Ezek beszedése és elhasználása után vártam. A hüvelygyulladás tünetei elmúltak de a nyirokcsomó nem és mivel nem csináltak ultrahangot így nem nyugodtam meg és elmentem magánrendelésre 2019 februárjában. Ultrahangos vizsgálat után a Doktor Úr azt mondta, hogy petefészek gyulladásom van, amitől a nyirokcsomóm megnagyobbodott, írt 2 féle gyógyszert és mondta, hogy ha pár hónap múlva nem múlt el akkor mintát kell belőle venni. Úgy érzem, hogy azóta a petefészkemmel nincs semmi gond, viszont a nyirokcsomó még mindig nem múlt el. Semmi más tünetem nincs a nyirokcsomóval, igazából soha nem is volt, nem fáj, nem nagyobb,csak néha érzékeny ha pl. törökülésben ülök sokáig és utána felállok.Vérvételen és vizeletvizsgálaton voltam, mind a kettő tökéletes lett.Megmondom őszintén, ha nem muszáj nem szeretném, hogy megszúrjanak .Az lenne a kérdésem, hogy létezhet-e az, hogy nekem évek óta tartó petefészek gyulladásom volt, illetve a hüvelygyulladással együtt ill. miatt jött ez a nyirokcsomó megnagyobbodás és csak hosszú idő után múlik el? Azt hozzá tenném még, hogy mikor 2015-ben felírták a két gyógyszert, előtte elmentem háziorvoshoz alhasi fájdalommal, ő írt fel 2 gyógyszert, amit el kezdtem szedni, majd tele lettem kiütéssel, így az ügyeleten írtak fel helyette 2 gyógyszert, amit beszedtem és ezek után írta fel a nőgyógyászom a 2 gyógyszert, szóval kb. 1 hónapon belül 6 féle gyógyszert kezdtem el vagy szedtem is be, nem lehet, hogy a hatásuk emiatt csökkent?Illetve, hogy ha Ön javasolja a mintavételt, akkor azzal a nőgyógyászhoz kell fordulnom? Ő tud ilyet csinálni? Válaszát előre is köszönöm! További szép estét kívánok!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kágyéki nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Bármely petefészekre adott antibiotikum azonnal kiirtja a hüvely védő tejsav baktériumait is, és a védtelen hüvely sokszoros kellemetlenséggel bármivel fertőződik. Mindig használjon úgynevezett hüvelyi probiotikumot,sokféle recept nélkül kapható de egy doboznyi kezdet után a napi egy további használata lecsökkenthető heti 2 x, majd heti 1x használatra, de hosszú távra.Így a hüvelye tartósan maximális természetes védekező képessége tetőpontján lesz. Nem hiszek petefészke olyan szintű gyulladásában, amire ennyi minden rá kellett lőni. Ha van még hasi panasz, csak olyan gyógyszert szedjen még rövid ideig, mint Cataflam vagy Diclac. A megnagyobbodott nyirokcsomó még hónapokig nagyobb lesz. Lehet hogy egész életére nagyobb marad. Ha van ultrahangképben bizonyító krónikus méhkörüli gyulladás, azt konzervatívan, (ultrahang,gyógyfürdő, stb,) kell kezelni. Meggyőződésem, hogy a nyirokcsomó a hüvely fertőzésével és nem a petefészek esetleges akut gyulladásával függ össze.


        Kérdés: 2019. július 09., 21:30; Megválaszolva: 2019. július 10., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: