• Cytologiai eredmeny P3

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Udvozlom! Cyt P3, LSIL, Hpv Cytologiai eredmenyem P3 as lett enyhe LSIL es HPV megjelolessel. Az orvos Klion D100, Flukonazolt irt fel. Kerem valaszolja meg enbek kapcsan kerdeseimet: 1: mit jelent pontosan ez az eredmeny? 2: Mennyire szukseges aggodnom? 3: Mi okozhatja ezt az erteket (?(korabban nem volt soha P3as eredmenyem, de 1,5 evvel korabbin egyeb hr hpv bejelolve akkori leleten)4: mit tehetek en, h jo ertek legyen kontroll alkalmaval ( esetleg vitaminok stb ami javasolt)? 5: javasol e egyeb keszitmenyt, gyogyszert a felirt melle? 6: Gyermekvallalas eztel az ertekkel lehetseges -e, vagy nem javasolt? Koszonom valaszait!!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a HPV a kenetvizsgálaban témában

        Kedves Kérdező! A leírtakból kiderül, hogy már a korábbi leletében is volt megtelepedett HP vírus a méhszáj hámsejtjeiben.A vírusnak több mint százhúsz alfaja ismert, fehérje szerkezete szerint. Ebből jelen tudásunk szerint csak 16 olyan törzs van, melyek több éves fennállás után nem kívánt irányba degenerálják a hámsejteket. A vírus úgynevezett tipizálása egy újabb kenetvételszerű vizsgálattal azért perdöntő mert más a további tennivaló ha úgynevezett magas kockázatú vírus típusa van. Az LSIL enyhe foka jelzi a szabályostól kissé már eltérő sejt szerkezetet. amit egyéb átlagos hüvelyi kórokozó is létrehozhat. Ennek kiszűrésére kapta helyesen a gyógyszereket, hogy a kontrollra ez a tényező már ne szerepelhessen. De a gyógyszerek után mindenképpen használjon egy recept nélkül kapható hüvelyi protexint, hogy a hámnak optimális környezete legyen. Olvassa el a használati utasítást.Ha javult az eredmény és megtörtént a tipizálás és nem magas kockázatú vírusa van, szüljön mielőbb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 20., 15:02; Megválaszolva: 2019. június 23., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: