• Kóros hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/Úr! 41 éves nő vagyok. 2016 decemberben szültem császármetszéssel. A terhesség előtt több küreten estem át méhnyálkahártya megvastagodás miatt hiperplazia simplex azután komplex eredményekkel. A szülés után negatív lett a küret ezért Mirena spirált helyezett fel az orvos a méhnyálkahártya megvastagodás miatt 2017 augusztusában. Azóta iszonyatosan hullik a hajam, már a negyede sincs meg és a fejbőröm is látszik már a fejtetőn. Valamint nagyon sokat barnázom minden hónapban. Az orvos azt mondja, hogy a spiráltól nem hullhat, ennek ellenére több fórumon olvastam ilyen panaszokat. Inzulinrezisztenciám van régóta, erre merckformin 1500 mg-ot és Jardiance 1/2 tablettát szedek. Valamint D vitamint és vasat is szedek. Készült egy hormonvizsgálat, minden normális rajta, csak a menzesz 23. napi progeszteron eredménye 0.833 nmol/L, erre azt mondta a doktor, hogy szedjek barátcserjét. Egy hormontanácsadó azt mondta, hogy ez nagyon alacsony és erre nem elég a barátcserje. Mivel minden hajmosáskor maréknyi haj jön ki, így úgy döntöttem, hogy kivetetem a spirált. Szeretném a véleményét kérni a progeszteron érték valamint a spirál okozta hajhullással kapcsolatosan. Köszönettel: Andrina

        Dr. Kiss György válasza a Kóros hajhullás. témában

        Tisztelt Hölgyem ! A progeszteron érték nem lehet reális, hiszen Ön olyan spirált visel, mely maga is hormont tartalmaz, ezért a vérben egy mesterséges hormonszint jön létre. A spirál eltávolitás követően 1-2 rendes menstruáció után lehetne csak reális képet kapni a hormonstatusról. A gyógyszereket helyesnek tartom és rendszeres szedésük ajánlott. Levelében nem emliti, hogy góckutatás , pajzsmirigy vizsgálat történt-e? A hajhullás tisztázása végett bőrgyógyász szakember véleményének kérését is javasolnám. Tisztelettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. június 14., 16:16; Megválaszolva: 2019. június 16., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: