• HPV tipizálás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! LSIL/HPV citológia miatt HPV tipizálásra került Nálam sor. A vizsgálat előtt egy nappal megjött a menstruációm, de az orvos így is megcsinálta a vizsgálatot (Mirena miatt kiszámíthatatlan a ciklusom). Az eredmény negatív lett az összes vizsgált genotípusra. Lehet ez egy álnegatív eredmény a vérzés miatt vagy a laborból visszadobták volna a mintát hogy értékelhetetlen, ahogy a citológiánál szokták? A labor honlapján az van hogy ne menstruáció alatt végeztessünk ilyen vizsgálatot, de gyakorlatilag mindenhol ezt írják. (Kontroll citológiát és tenyésztést is csináltunk ezzel egy időben, a tenyésztésre rendben megjött az eredmény ( gombás fertőzés ), a citológia korlátozott értékű diagnózist adott a vérzés és nyák miatt (menstruáció mellett lehet nyák is vagy ez már daganat jele??? nagyon meg vagyok ijedve), baktériumot és reparatiot láttak rajta, viszont az LSIL/HPV már nincs aláhúzva és P2 lett az eredmény. A kórós citológia 04.01-én volt, ez a mostani 05.16-án. Lehet, hogy itt is a vér miatt nem látták az elváltozást? Köszönettel, BI

        Dr. Tekse István válasza a HPV tipizálás témában

        Kedves Kérdező! Az eredménye a HPV miatt lett LSIL csoportba sorolva, nem kell miatta jelenleg aggódni. Ha már nem volt "aktív" vérzése akkor lehet hinni a negatív eredménynek. Ha ez mégsem megnyugtató, ismételtesse meg a ciklus közepén a HPV tipizálást azt javasolnám. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 01., 11:38; Megválaszolva: 2019. június 05., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: