• Dermoid Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül egy éve nőgyógyászhoz fordultam az időközönként jelentkező alhasi görcseim miatt. 1,6 cm-es miómát állapított meg ultrahang vizsgálattal. Kb 2 hónapja egy 3,2 cm-es dermoid ciszta is látható. Babatervezés előtt vagyunk a párommal. Ön szerint baba előtt célszerű lenne megműteni, vagy okozhat a babában születési rendellenességet a dermoid ciszta és a mióma? Műtét után mennyit időt lenne szükséges várni? Nőgyógyászati leletemen: Uterus hátsó falában 1,6 cm átm. intramuralis myomagóc Uterus mellet bal oldalt 3,2 cm átm. vegyes echozottságú képlet. Köszönettel!

        Dr. Tekse István válasza a témában

        Kedves Kérdező! A miómával nincs teendő hacsak nem domborítja a méhűrt, de ezt biztos látták volna a vizsgálat közben. A dermoid cisztára nem jellemző, hogy hirtelen egyik hónapról a másikra kialakuljon egy 3cm-es dermoid, ezek szép lassan növekednek. Érdemes egy-két menzesz után kontroll ultrahangot végeztetni majd ( hátha csak egy szimpla bevérzett tüsző volt, amely el is tűnik spontán ). Üdvözlettel Dr. Tekse István


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 03., 13:31; Megválaszolva: 2019. május 14., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: