• Hüvelyi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Abban szeretném kérni a segítségüket, hogy közel 1 éve folyamatos hüvelyi panaszaim vannak. Feszítő, szúró érzés a hüvelyben, állandó diszkomfort, folyás. A diszkomfort megerősödik fürdés, vizelés, és sport után. Gyakrabban is kell mosdóba járnom, de nem olyan, mint amikor fel voltam fàzva. És bármeddig vissza tudom tartani. Minden tenyésztésem negatív lett. STD szűrések is. Párom mintáját is tenyésztették, két kórokozó (nevek fotóként csatolva) miatt mindketten Augmentin kezelést kaptunk. A nála talált kórokozók nálam nem jelentek meg. Neki előtte sem volt panasza. Nekem az Augmentintől se lett jobb. Augmentin előtt kaptam már hüvelykúpokat, helyi betadine+borax kezelést. Vitagyn C-t a hüvelyflóra helyreállítására. Enyhült mindig a fájdalom, de teljesen nem szűnt meg. Annyi előtörténet még, hogy az elmúlt 4 évben 2 alkalommal műtöttek petefészek cisztával és endometriózissal. A második műtét után visanne, majd Mistral kezelést kaptam. 4 hónapja egyiket sem szedem, mert arra gondoltak, hogy a tabletta is lehet a háttérben az ok, de azóta sem vagyok jobban. Bármilyen tanácsnak örülnék, hogy milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégezni? Mi lehet a probléma hátterében?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt tünetek hüvelygyulladásra utalnak. A hüvelyfertőzések a leggyakoribb női megbetegedések közé tartoznak. A kórokozók jelenlétére – az esetek többségben – a betegség kezdeti stádiumában a megszokottnál bővebb hüvelyváladékozás utalhat. A folyás intenzitása és „jellege” (sűrűsége, színe, szaga) nagymértékben függ attól, hogy gombás, vírusos vagy bakteriális fertőzés, avagy allergia okozta-e a változásokat. Fizikális vizsgálat alapján kellene alkalmazni megfelelő szájon át szedhető készítményt a partner egyidejű kezelésével.A tenyésztés alapján javasolt készítmény az ún.atípusos kórokozókat nem gyógyítja. Rendelkezésre állnak speciális készítmények a hüvelyi folyás kezelésére. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 18., 21:56; Megválaszolva: 2019. április 22., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: