• ciszta a Douglasban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Nemrég voltam nőgyógyásznál és talált egy 48X35 mm-es cisztát a Douglas-üregben. Azt mondta jelenleg 80-90 százalékban meg kell műteni, de csináljunk egy hormonkezelést(2hónap), amitől a műtét esélye 40 százalékra lemehet. El is kezdtem a Norcolutot, de olyan tüneteim voltak, hogy már dolgozni, ülni ,menni nem nagyon bírtam kb. 6 nap után. Szúrt és nagyon érzékeny volt, nyomta a nadrág, lassan bírtam csak menni, azt éreztem mindjárt nagyon begörcsöl. Alapvetően remegtek a tagjaim, nem tudom miért hatott ez így rám. Mindenesetre felhívtam az orvost hogy én ezt 2 hónapig nem bírom, és egyébként is, mikor kijöttem a rendelőjéből már tudtam hogy nem értek vele egyet. Ha összébb is menne a mérete a gyógyszertől én akkor is az eltávolítást, műtétet kértem volna utána. Voltak visszamenőleg tüneteim: egyszer 3 hónapja félidőben annyira begörcsöltem, hogy ájulás és hányás szélén álltam, megmozdulni és megszólalni nem bírtam. Ez egy órán keresztül tartott, vettem be egy Rubophent, és gondolom az hatott. Az ügyeletre elvittek, de addigra már semmi bajom sem volt, javasolták menjek el nőgyógyászhoz. Aztán ezután 2-szer nagyon erős volt a mezeszem, (2 nap alatt lezajlottak, nagy darabokkal), most utolsó alkalommal meg mintha vízzel felhígították volna a vérem olyan jellegű volt, kiderült hogy vérszegény lettem. Szóval gondolom mivel voltak tüneteim ezért mondta az orvosom, hogy meg kell műteni valószínű, ugye? Szóval végül én kértem hogy műtsenek meg. 4 napja abbahagytam így a gyógyszert, mondta az orvosom hívjam fel ha megjött. Egyenlőre semmi, viszont 37, 6 C a hőemelkedésem 4-5 napja és néha belenyilall a cisztámba, hátamba, petefészkekbe a fájdalom, főleg este, reggel. Azt szeretném megkérdezni hogy ha netalán szétdurranna,( mivel vékonyfalú), vagy bármiért, a Douglasban, a hasüregben ez veszélyesebb mintha a petefészkemnél történne? És a hasüregben veszélyesebb egy ciszta ha tüneteket okoz, mint a női szerveknél egyébként? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Douglas üregi ciszta témában

        Kedves Kérdező! Ez a ciszta valószínűleg csak a helyzetében van a Douglasban, mert sokszor a petefészekből indul ki, de oda lelóg. Mindenképpen megoperálandó mielőbb. Az esetleges elrepedésnek ha a falban nagyobb eret is érint, akut tünetei lesznek és azonnali műtétet kíván. Lehet, hogy laparoszkóposan is eltávolítható.Maga a műtét egyszerű, ha nincsenek összenövések még. Nem írta, hogy szült-e már. Ha nem, a megoldás mindenképpen a legkonzervatívabb lesz a későbbi terhesség kihordása érdekében.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 17., 15:26; Megválaszolva: 2019. április 17., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: