Nem javuló nőgyógyászati gondok

Kb.13 éves korom óta menstruálok. 13-14 éves koromban lett az egyik mellemben egy jóindulatú ciszta, amivel 18-20 éves koromig jártam onkológiára. Néha előfordul,hogy fáj valamelyik mellem. 18-20 éves koromtól komoly menstruációs problémáim vannak. Számos fájdalomcsillapítót és hasonló készítményt adtak, gyógynövény eredetű gyógyszert, fogamzásgátlót, de nem használ, csak gyakoribbá teszi a menstruációt. Menstruációm meg néha utána is mindig nagyon fájdalmas 6-10 erősségű a 10-ből gyakori hányás, hányinger, fejfájás, izomfájdalom, kismedencei, alhasi fájdalom, alhasi görcs. Régen volt mikor kimaradtak hónapok is vagy nagyon ritkán vagy nagyon gyakran max 12 nap akár 46 -50 nap is volt 2 megjövetel között.Hossza általában legalább 7 nap volt és nagyon erős nagyon darabos,váladékos ,sűrű. 2016 júniusában nőgyógyászati kaparást végeztek ahol hiperplázia endometrii gladiozis cisztikust állapítottak meg. Írtak fel Proverát de nem használt, sőt inkább rontott és mivel nem használt meg azt mondták, ha nem használ műtét nem mentem vissza. Nincs lezárva a családalapítás . Egyedülálló vagyok.Elmentem TB-re de nem foglalkoztak szokás szerint azzal,hogy az állapotom rosszabbodott és nem használ a gyógyszer. Magán orvosom, aki területen kívüli endometriózis gyanú miatt kismedencei MR-t kéretett, amivel helyben nem foglalkoztak csak miután elmentem magánba, mert szerintük nem kell. Nagy sokára feltételezték vizsgálatokkal (MR,UH-k,Labor) ,hogy endometriózisom vagy adenómiózisom van . Így októbertől Mistralt szedek de nem használ hanem még gyakoribbá tette 6-21 nap és van mikor 1-3 nap 1 alkalom van mikor hetekig tart.Helyi nőgyógyász orvos azt mondta normális ha van köztes,pecsételő vérzés és örüljek,hogy nem 40 vagy több napos és normális a huszonpár nap.Írt fel egy másikat. Azt is mondta ne zavarjon,hogy nem tudom mikor jön meg. Zavar mert ha megjön nagyon erős és oda lehet minden ,meg sportolás miatt is fontos nekem.Sokszor kötök ki az ügyeleten. Amikor nem szégyellem,hogy megint annyira rosszul vagyok ,hogy el kell vittetni magam.Héten kellett volna megkezdeni, de félek és tanácstalan vagyok többek között ezért sem váltottam ki. Szeptemberben kell kontrollra menni. Tavaly májusi citológiám,de erre se mondtak semmit. Negatív,kóros neoplasticus hámelváltozásokra,kórokózó vegyes baktérium, egyéb ,nem neoplasticus elváltozások gyulladás ,mirigyhámsejtek Adenocarcinoma NOS P2. Általában a vasam,fehérjevérsejt számom,hematokrit alacsony (epilepszia gyógyszerszintje mellett csinálnak laborokat is) . Nőgyógyászati laborjaim tavaly voltak. Voltak benne referencia értéken kívüliek is. Most Serum Karbamid: 2,6 mmol/L a minimum 2,8 helyett, Serum HDL Cholesterin: 1,4 mmol/L * > 1,7 Serum LDH: 131 U/L a minimum 135 helyett,APTI 26 sec a minimum 30 helyett, D-Dimer: 1,00 mg/L * < 0,50, Fehérvérsejtszám: 3,62 G/L minimum 4,00, Lymphocyta: 43,1 % a maximum 40,0, Basophil: 1,7 % a kevesebb,mint 1 helyett, Neutrophil (absz) : 1,64 G/L a minimum 2,20 helyett. Segítsen mi bajom lehet a leírtak alapján és mit csináljak Közel 3 hónapja étvágyam is alig van,fogytam.alig tudok aludni is

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menstruációs problémák témában

Kedves Kérdező! Abszurd és kétségbeejtő sok évnyi tünethalmazt írt le. Ha ennyiszer ennyi helyen eddig nem vergődtek eredményre a kollégák, természetesen távolból én sem leszek azonnal problémamegoldó. Csak sejtem, hogy endometriózis valamilyen lokalizációban oka a panaszoknak. Ennek ma már gyógyszeres karbantartása ismert, de nem az önnek adott szer az. Javasolom: a kérdés tisztázása mindenképpen klinikai szintű tapasztalatot és lehetőségeket igényel. Ne alapellátás vagy magánorvos foglalkozzon ezzel. Írja össze pontról pontra az eddigi történéseket, hogy egy felkeresett klinikai orvos átolvasva időt nyerve objektív képben legyen. Nincs javíthatatlan állapot! Kérem, menjen csúcsintézményhez.

Kérdés: 2019. március 24., 12:06; Megválaszolva: 2019. április 01., 15:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Forduljak nőgyógyászhoz?
Tiszteletem! 18 éves vagyok, eddig nem volt semmi baj a menstruációmmal, most azonban 2 ciklus kimaradt. Terhesség 100%-osan kizárva, ugyanis jelenleg...
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés