• Sebes, duzzadt hüvely

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Segítséget szeretnék kérni, míg nem jutok el nőgyógyászhoz, hogy mit tehetnék ha mondhatni az egész hüvelyen piros duzzanatok alakultak ki a bemenetnél pedig kis fekélyekké alakultak át. Néha viszket és fáj is , vizeléskor pedig egyenesen borzalmas. És ott vettem még észre, hogy maga a hüvely bemenet is megduzzadt, mintha egy kis gömb lenne ott. A legrosszabb , hogy fogalmam sincs mitől lehet. Kapcsolatbam élek, szóval állandó partnerem van évek óta. Először arra gyanakodtam, hogy borotválásnak lehet köze hozzá, mivel ott jelentek meg először a piros dudrok ahol megvágtam magam. De nem tudom attól lehet e ekkora gyulladás. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Acut vulvovaginitisz témában

        Kedves Kérdező! Nehéz helyzetbe hozott leírásával. Ilyen akut állapotban sürgősségi vizsgálatot kéne kérni, nem időpontot. Nem tudom elképzelni, hogy a bejáraton túl hogyan tudja az egész hüvelyen látni a képleteket.Mindez lehet egy első herpeszes akut fertőzés, ekkor a lágyéki nyirokcsomók is tapinthatóvá, fájdalmassá duzzadhatnak. Ha herpesz, annak van egy kialakulási menete a felszínen: kezdődik duzzadt piros folttal, ez lehet többszörös, nagyon fájdalmas, ebből hólyagocskák lesznek világosabb középpel majd lefoszlik a hólyag felszíne és pici fájó fekélykékké lakul.Mindez kezeletlenül 7-8 nap, mire javul és begyógyul, de addig nagyon kellemetlen. Jó lenne diagnózis, mert erre vírus elleni kenőcs kéne mielőbb. Ha más kórokozó van , akár gomba, vagy baktérium, más-más gyógyszer hozná helyre mielőbb. Ha már elkezdte az Augmentint, 4-5 napig szedje, de mielőbb láss szakember.


        Kérdés: 2019. március 20., 11:02; Megválaszolva: 2019. április 03., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: