• Mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Szeretném kérni a véleményét vagy segítségét. A bal oldalon az alhason tompa, szűrő fájdalommal kerestem fel a nőgyógyászt február 18-án. Megvizsgált, hüvelyi ultrahangot végzett, cytológiát is levette. A vizsgálat után a leletten a következők áltak: emlők, axillák: fizikálisan kóros nem tapintható. Vesetájak ütögezésre nem érzékenyek. Külső nemiszervek alakilag épek. Felt: norm flour, ép hám. Oncocytológia mintavétel történt. VV: Kp. tág hüvely. Tömött méhnyak folytatásában obes hasfalon keresztül rendes nagy, mobilis méhtest, szabad környezetben. TVS: 74x35x30 mm-es uterus. Endom. 10mm Douglas szabad, cervix- Corpus határon 11x3mm-es polyp gyanús képlet. Azt javasolta a nőgyógyász hogy menszesz után a polip gyanú miatt csináljunk hasi ultrahangot meg nézzük meg a pajzsmirigyet. Február 25-én este megjött március 2-án elmúlt a menszeszem. (24-dik napra jött meg a menszeszem, általában később szokott, volt olyan is hogy kimaradt de az egy évben vagy kétszer fordul elő) Kissé darabos volt . Az bal oldalon az alhas fájdalom nem igazán jelentkezett. Március 6-án voltam hasi ultrahangon. A vizsgálat eredménután :R. nagy uterus, endometrium 8mm. Ovariumok területén körülírt kóros képlet nem ábrázolódik. A pajzsmirigyem is jó. Március 11-én megint elkezdett fájni a bal oldalon és görcsöltem azóta vérzek (menszesz után után 9-10 nappal kezdtem el vérezni). Felhívtam a nőgyógyászt azt mondta hogy csináljak terhességi tesztet. Megcsináltam az eredmény negatív lett. Március 19-én megint mentem ultrahangra a vérzés miatt. A vizsgálat eredménye: R. nagy uterus, endometrium 8mm. Ovariumok területén körülírt kóros képlet nem ábrázolódik (hasi és hüvelyi ultrahangot végeztek). A vizsgálat óta darabos a vérzés kb 2-3 nagyobb darab. A cytológia eredményem negatív. Szülni még nem szültem, terhes se voltam(vagyis nem tudok róla). Nem tudom mi tévő legyek. Fogamzásgátlót nem szedek évek óta. Tisztelettel Brigitta

        Dr. Kiss György válasza a Mi okozhatja ? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét, igyekszem válaszolni, de a rendetlen vérzés okára és a bal alhasi fájdalomra nehéz egyértelmü választ adni. Az ultrahang leletek alapján a méhnyálkahártya szabályos a méhnyak méhtest határán leirt polypgyanus képlet azonban okozhat rendetlen vérzést, de ezt az utolsó hasi és hüvelyi ultrahang leletben már nem is emlitik. A szabály az, hogy fiatal, még nem szült nőnél, negativ cytológiai lelet birtokában a rendetlen vérzést gyógyszeresen kezelendő és csak a legvégső esetben indokolt egészségügyi curettage-t végezni. A helyzet tisztázása céljából érdemes a hormonpanell vizsgálat is /FSH,LH,Prolactin,Oestradiol,Progeszteron,Tesztoszteron meghatározás /-vérvétel utján. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. március 20., 10:35; Megválaszolva: 2019. március 28., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: