• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm! Cukorbeteg vagyok, az orvosom elküldött hasi ultrahangra. Azt tudnia kell, hogy 2015-ben kivették a méhem, mióma miatt. Ott találtak a jobb petefészkemen 4 cm a balon 3,2 cm-es cisztát. Akkor a nőgyógyászom azt mondta hogy decemberben elküld hüvelyi ultrahangra, januárban voltam is, akkor a jobbon nem találtak semmit, a balon :57mm,benne hálós szerkezetű és 16 és 10 mm-es sűrű bennékü képlettel. Az orvos elküldött tumormarker vizsgálatra, ennek eredménye:CEA:0.70 volt/0,00-4,10-ig van a határérték, CA125 :28,12/0,00-35,00-ig van. Akkor az orvos azt mondta várjunk, október, november felé elküld ultrahangra. Hát én nem vártam , most voltam maszek alapon tumormarker vérvételen, HE-4,+rizikót számolnak. Úgy olvastam ez a legbiztosabb! Azt szeretném kérdezni, hogy nem kellettek volna további vizsgálatok? Sokat fáj a hasam alja! Önnek mi a véleménye erről? Köszönöm előre is válaszát! Andrea

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A hasfájás miatt először is nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges,melynek oka lehet gyulladás is.Ennek kizárása után ultrahang vizsgálattal a petefészek képlet ,ciszta létét,nagyságát kell meghatározni.Négy centiméter feletti képlet esetén beszélünk cisztáról általában. A daganat jelző laborvizsgálat is adat a teendők meghatározásában. Gyulladás esetén gyógyszeres kezelés jön szóba. A petefészek képlet milyenségétől és a tumor marker /He4/vizsgálat eredményétől függően jön szóba műtétes megoldás.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 01., 13:33; Megválaszolva: 2019. március 08., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rendszeresen gyógyszert szed?
        Pár kattintással ellenőrizheti szervezete magnézium szükségletét.
        Tiszta orrok, nyugodt napok