• Mirena spirál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Hónapok óta tartó rendszertelen menzeszre nőgyógyászom Mirena spirál felhelyezését ajánlotta-javasolta. Progeszteron szintem kicsit alacsony, a többi érték rendben van a ciklus eleje és a 19.napi vérvétel szerint.Illetve javasolta a barátcserjét, amit most fogok elkezdeni szedni. Menzeszem inkább barnázásnak nevezhető, időtartamban annyi, mint régebben, amikor még normális volt (7 nap) ha 3-4 havonta rendesen megjön, akkor sem ömlik szerencsére. Kérdésem a Mirenáról az lenne, hogy ha szintén hormont tartalmaz, akkor mivel "jobb", mint a fogamzásgátló? Miért okozhat vérezgetést a felhelyezés után, illetve hogy összességében ajánlaná-e ön is? 10 éves gyermekem van, szülni már nem szeretnék. Üdvözlettel: Evelin

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Miréna eszköz alkalmazása témában

        Kedves Kérdező! Miréna hordása alatt jórészt nem lesz ciklusos vérzése, mert folyamatosan alacsony hormon felszívódás belőle leállítja a saját petefészek működést, azzal gátolja a fogamzást fennléte alatt. Így nem kell a tablettaszedés napi ritmusára felügyelni, a felhelyezés és majd a levétel rövid kellemetlenségével szemben.Terápiás célja,hogy kiiktatja a pillanatnyi saját botladozó, pontatlan hormontermelését, amíg hordja.Idegentest jelenléteként nem szokott problémát okozni, bármikor eltávolítható és saját hormonrendszere beindul. Kár,hogy nem akar tesót!


        Kérdés: 2019. február 26., 19:34; Megválaszolva: 2019. február 27., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: