• Hüvelygyulladás?? vagy Más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ur! Három honapja, hüvelyi égő érzéssel küzdök, egyik napról a másikra egy menstruácíó után jelentkezett, voltam már több nögyógyásznál is, elószór VitagilC, illetve Ginoflort kaptam, végeztek tenyésztést, minden negativ, std 4 panel negativ, Hpv tipizálás+ citologia negativ, se gomba, se baktérium, urologia negativ, a tegnap kézhezkapott leletemen minden vízsgálat negativ de! III. tisztasági fok lett bejelölve, kevés döderlein pálca, sok fehérvérsejt; erre Betadine kupot kaptam, korábban már kaptam az urologustól Macmiror complex kupot, illetve egy másik nőgyógyász Cns kupot, Azi sandoz tablettát es (Fluconazole tablettat irt fel, aminek a szedése még folyamatban van, 4 darab 4 hétig, és a férjemnek is ugyanígy, )a ferjem kezelve lett az urologus tanácsára Dalacin4x300 tablettával, a Betadine kupot még nem kezdtem el mert a Cns kup még 2 napig tart, a kérdésem, merjem e a Betadine kupot használni, illetve ennyi negativ lelet után mi lehet az oka a kinzó égető érzésnek? Sokszor már ülni is alig birok, es az egyetlen kimutatható ok a III. tisztasági fok, ami ugy tudom gyulladásra utal, erre jó lehet a Betadine,? azért félek töle mert tudom, hogy mindent elpusztit jót és rosszat is, illetve a külső nemiszervek égnek nem tudom ezen a Betadine nem ront e majd? Bár 50 éves vagyok, rendszeresen menstruálok, nincsenek változókorra utaló tüneteim, eddig! Kerem segítsen, már nem tudom hova kihez fordulhatnék!. Tisztelettel Nagy Anikó

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Makacs hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező! Már katasztrofálisan kiirtott minden hasznos és szükséges védő tejsav baktérium törzset. Most a CNS után ne használjon mást, csak bármely hüvelyi protexint, de naponta egyet legalább egy hétig. Ha jobban van, továbbra is csak ezt, de másnaponta, majd heti kétszer és végül heti egyet sokáig.Ha visszaesést észlelne, átmenetileg sűrítse napi egyre és írasson fel szájon át szedendő 150 milligrammos két szem gombaellenes kapszulát, egy hét különbséggel bevenni ezeket. (Pl.Diflucan, vagy Mycosyst-Gyno.Ha egyszer rend volna, csak a protexin a legfontosabb. Ha van még egy CNS kúpja, legyenek együtt egy óra múlva felhelyezés után, ez a legtökéletesebb bekenődése a partnernek a megolvadt kombinált anyagokkal visszaoltás elkerülésére.


        Kérdés: 2019. február 21., 12:42; Megválaszolva: 2019. február 22., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: