• antibiotikum és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Nem nőgyógyászati fertőzésre Sumamed 500 antibiotikumot kaptam, 6 napig kellett szednem. Az antibiotikum kúra 4. napjától menszeszhez hasonló közti vérzést és erős premenstruációs görcsöket tapasztaltam (a ciklusom 12. napján kezdődően), mely vérzés elhúzódóan, de csökkenő mennyiségben fennáll. Hasmenés az antibiotikum szedése mellett nem jelentkezett. Dienille tablettát szedek percre pontosan, pár hónappal ezelőtti citológiám és std szűrésem negatív, nőgyógyászati uh-on kóros elváltozás nem volt látható. Korábban nem tapasztaltam antibiotikum mellett vérzészavart, ezért tanácstalan vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy gyógyszer kölcsönhatás okozhat-e ilyen tüneteket, közti vérzést, és a ciklus rendeződése várható-e a következő levél dienille szedésével vagy komolyabb eltérés lehet a háttérben.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A fogamzásgátló antibiotikummal való szedése felszívódási zavarhoz vezethetett, ez okozza a vérzési rendellenességet. A két készítmény azonos időben való bevétele nem tanácsos. A fogamzásgátlót mindig minden gyógyszertől, készítménytől külön kell alkalmazni. 4 órás felszívódási időt tanácsos biztosítani a fogamzásgátló tabletta részére. Szedje az előírásnak megfelelően, ez rendeződni fog.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 31., 16:04; Megválaszolva: 2019. január 31., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: