• Labor eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, rendszeresen menstruálok, néha 1 hét csúszás azért előfordul. Kb. egy fél éve feszült, ideges vagyok, alvászavarom is gyakran van. Mivel már nehezen viselem hangulatingadozásomat, a gyakori és egyre hosszabb ideig tartó mellfeszülést, hormon vizsgálatot végeztettem. Az FSH értéke kiugróan magas. Kérem tekintse meg és értékelje a leletemet, ami a ciklus 8-9. napján készült. LH 17-01-2019 LH mIU/ml 13.4 0, 0-0, 0 LH Normál érték (Referencia): 2.12 - 10.89~Luteális fázis: 1.2 - 12.86~Menopausa után: 10.87 - 58.64 Ösztradiol 17-01-2019 Ösztradiol pmol/l 88.0 0, 0-0, 0 Ösztradiol Folliculáris fázis: 82.2 - 422~Luteális fázis: 133.9 - 902.8~Menopausa után: 1.8 - 92.1 TSH 17-01-2019 TSH uIU/ml 2.65 0, 38-5, 33 FSH 17-01-2019 FSH mIU/ml 52.35 0, 00-0, 00 FSH Folliculáris fázis: 3.85 - 8.78~Luteális fázis: 1.79 - 5.12~Menopausa után: 16.74 - 113.59 Köszönettel: Szilvia

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Praemenopauzás cikluspanasz témában

        Kedves Szilvia! Tekintse leleteit elfogadhatónak. A petefészkek serkentőhormon érzékenysége az évek múltával menopauzához közeledve romlik, ezért gyakori, hogy egy ciklusban nem ovulál és magasabb serkentő hormonok sem mozgatják meg a petefészek hormontermelését, tüszőérését. Majd menopauzában egy ideig a még magasabb szintű serkentő hormonok sem bírják hormontermelésre a petefészkeket, de a magas FSH serkentő hormon szint lesz felelős átmenetileg a kellemetlen menopauzális tünetekért, hőhullám, verejtékezés stb.


        Kérdés: 2019. január 22., 13:57; Megválaszolva: 2019. január 23., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő/Úr! 3 hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, most tartok a 4. levélnél, még 8 szem van belőle, és tegnap megjött. Ugyan úgy fájt a hasam mint szokott előtte meg pár pattanás is kijött rajtam. Minden szemet időben...