• Labor eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, rendszeresen menstruálok, néha 1 hét csúszás azért előfordul. Kb. egy fél éve feszült, ideges vagyok, alvászavarom is gyakran van. Mivel már nehezen viselem hangulatingadozásomat, a gyakori és egyre hosszabb ideig tartó mellfeszülést, hormon vizsgálatot végeztettem. Az FSH értéke kiugróan magas. Kérem tekintse meg és értékelje a leletemet, ami a ciklus 8-9. napján készült. LH 17-01-2019 LH mIU/ml 13.4 0, 0-0, 0 LH Normál érték (Referencia): 2.12 - 10.89~Luteális fázis: 1.2 - 12.86~Menopausa után: 10.87 - 58.64 Ösztradiol 17-01-2019 Ösztradiol pmol/l 88.0 0, 0-0, 0 Ösztradiol Folliculáris fázis: 82.2 - 422~Luteális fázis: 133.9 - 902.8~Menopausa után: 1.8 - 92.1 TSH 17-01-2019 TSH uIU/ml 2.65 0, 38-5, 33 FSH 17-01-2019 FSH mIU/ml 52.35 0, 00-0, 00 FSH Folliculáris fázis: 3.85 - 8.78~Luteális fázis: 1.79 - 5.12~Menopausa után: 16.74 - 113.59 Köszönettel: Szilvia

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Praemenopauzás cikluspanasz témában

        Kedves Szilvia! Tekintse leleteit elfogadhatónak. A petefészkek serkentőhormon érzékenysége az évek múltával menopauzához közeledve romlik, ezért gyakori, hogy egy ciklusban nem ovulál és magasabb serkentő hormonok sem mozgatják meg a petefészek hormontermelését, tüszőérését. Majd menopauzában egy ideig a még magasabb szintű serkentő hormonok sem bírják hormontermelésre a petefészkeket, de a magas FSH serkentő hormon szint lesz felelős átmenetileg a kellemetlen menopauzális tünetekért, hőhullám, verejtékezés stb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 22., 13:57; Megválaszolva: 2019. január 23., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! 2hete írtam Önnek. Azóta 24hetes vagyok.A leleten az van írva, hogy zárt cervix hossz 22mm, a belső méhszáj felett 22mm tölcsérképződés látható. Közben e coli baktériumot mutattak ki kéne tételben. Vér vizelet minden...
        Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok. Legutóbbi menstruációm 23 napja tartott, ezért az orvosom napi 2*5 mg norculut tablettát írt fel, amit 20 napig kell szednem. Az ultrahangon 10 mm nyálkahártyára mondta, hogy ez nagyon vastag, a következő...
        Tisztelt Doktorúr, 25 éves nő vagyok Lázas állapot miatt voltak vizsgálataim, a láz okát nem találtuk. Hasi UH eredménye: A bal adnexum nem ítélhető meg, a jobb ovarium régiójában kb. 5,2x4,9 cm-es inhomogén struktúrájú elváltozás...
        Tisztelt Doktor úr! Menopauza tünetek miatt mentem hormonvizsgálatra. Megnézné a leletemet, és elmondaná, hogy akkor minden rendben van-e, vagy további vizsgálatok szükségesek. A mintát tegnap reggel vették le (2019.08.14), és ma jön meg a...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr 36 éves nő vagyok ciklusom első napján most jött meg. Problémám a kövektező kb 1,5 hete a jobb mellbimbó udvar alján találtam egy 1-1,5cm-es piros foltot. Nem foglalkoztam vele (hiszen 2,5 hónapja teljes...
        Jo napot olyan problemam lenne cikusom 21napjan volt egyuttlet utan piros verzes par orat meg nem volt ilyen az elmult honapokba 28 napos ciklus de elotte voltak 38 40 napisak is majus vegen voltam rakszuresen p2 gyullafas de mindig at meg gomba is sokat van...
        Jó napot! 2 éve tartó rossz citologia eredmény p3, P2 váltakozása. Az utóbbi p3 cin2 cin3 hpv16 miatt konizacio javasolt. Kérdésem ha kimetszik jó lesz a szövettan eltunik hpv? Vagy ha marad a hpv újra megfertozodik a méhnyak? Konizacio után...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlt héten elkészült hormonvizsgálati eredményeimet szeretném megmutatni és kiértékelni ( jelenleg nőgyógyászom szabadságon van így nem tudok hozzá menni) . Mellékelve küldöm a laborvizsgálat eredményét és...
        Üdvözlöm! 21 éves vagyok. 2018. májusában felkerestem egy nőgyógyászt,ahol a következő eredményt kaptam: uterus corpus:39*37*27mm,collum:22mm,endometrium:4,1mm. Jobb ovarium: 22*16mm,benne 13*13mm és 11*11mm-es folliculus. Bal ovarium: 23*13mm....
        Jó napot.Úgy két-három hónapja időszakonként jelentős mennyiségű barnás vöröses,olykor enyhén rózsaszínes,vagy gyengén véres nyálka ürül belőlem.Ilyenkor komoly alhasi görcseim is vannak.Izgalmi állapotban ugyanez a helyzet...Mi lehet...