• Labor eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, rendszeresen menstruálok, néha 1 hét csúszás azért előfordul. Kb. egy fél éve feszült, ideges vagyok, alvászavarom is gyakran van. Mivel már nehezen viselem hangulatingadozásomat, a gyakori és egyre hosszabb ideig tartó mellfeszülést, hormon vizsgálatot végeztettem. Az FSH értéke kiugróan magas. Kérem tekintse meg és értékelje a leletemet, ami a ciklus 8-9. napján készült. LH 17-01-2019 LH mIU/ml 13.4 0, 0-0, 0 LH Normál érték (Referencia): 2.12 - 10.89~Luteális fázis: 1.2 - 12.86~Menopausa után: 10.87 - 58.64 Ösztradiol 17-01-2019 Ösztradiol pmol/l 88.0 0, 0-0, 0 Ösztradiol Folliculáris fázis: 82.2 - 422~Luteális fázis: 133.9 - 902.8~Menopausa után: 1.8 - 92.1 TSH 17-01-2019 TSH uIU/ml 2.65 0, 38-5, 33 FSH 17-01-2019 FSH mIU/ml 52.35 0, 00-0, 00 FSH Folliculáris fázis: 3.85 - 8.78~Luteális fázis: 1.79 - 5.12~Menopausa után: 16.74 - 113.59 Köszönettel: Szilvia

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Praemenopauzás cikluspanasz témában

        Kedves Szilvia! Tekintse leleteit elfogadhatónak. A petefészkek serkentőhormon érzékenysége az évek múltával menopauzához közeledve romlik, ezért gyakori, hogy egy ciklusban nem ovulál és magasabb serkentő hormonok sem mozgatják meg a petefészek hormontermelését, tüszőérését. Majd menopauzában egy ideig a még magasabb szintű serkentő hormonok sem bírják hormontermelésre a petefészkeket, de a magas FSH serkentő hormon szint lesz felelős átmenetileg a kellemetlen menopauzális tünetekért, hőhullám, verejtékezés stb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. január 22., 13:57; Megválaszolva: 2019. január 23., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Elhúzódó bő vérzés miatt (14.nap) orvosom Ergam cseppet (3x20 csepp) és Exacyl tablettát (2x1) írt fel. Ezeket 2. napja szedem, de nem csökkent a vérzés. 4 nap múlva megyek vissza. Emelhetem az adagokat addig?...
        Tisztelt Doktor úr! Hasi és kismedence CT-n a bal petefészkemben találtak egy 36x31 mm átmérőjű magasabb denzitású sűrű bennékű cisztát. Ez mi lehet? Van rá esély, hogy magától felszívódik? Panaszom nem volt, elsősorban vesekövesség...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy pár napja hasi ultrahang vizsgálaton voltam, a leletben ez áll: A bal finoman hullámos elmosódott felszínű kb 4 cm-re hosszabodott ovarium - salpings alsó kontúrja mentén vonalnyi folyadék, cranialis felszíne mentén...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr. Édesanyám 72 eves lesz es vérvételen Cea értéket is mertek, mely a labor normál értékéhez képest / 3.8-6.5/ alacsonyabb 1.3 értéket mutat. Azt olvastam azt hogy ez normál esetben nem mutatható ki a felnőtt emberi...
        Tisztelt Doktorúr! Véleményét,tanácsát szeretném kérni,az alábbi panaszom miatt! Nagyon erős,görcsös,alhasi fájdalmaim vannak minden peteéréskor,lánykorom óta! Menstruációs ciklusom,mindenféle tekintetben szabályosan...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! 8 évvel ezelőtt volt egy nagyon csúnya Bartholin mirigy gyulladásom a bal nagyajkaknál, ami tályoggá alakult. Sajnos akkor nem mentem el időben, és meg kellett müteni. Most a jobb oldalon jött elő 4 napja, 1 nap alatt...
        Jó napot kívánok! 10 napja késik a mensesem. Négy hiper érzékeny tesztet csináltam mind negatív lett, tehát a terhesség kizárva. Viszont antidepresszánsokat szedek, amik januárban lettek csökkentve és esetleg emiatt lehet a...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr Dalacin 300 mg tablettát kell szednem egy gyulladás miatt. Már szeretnénk babával próbálkozni, de emiatt ismét nem tudtunk most. Ha ezt beszedtem, és az utolsó szem bevétele után kb 2 héttel van ovuláció, akkor okozhat...
        Kedves Doktor úr! Decemberben voltam rákszűrésen, negatív lett az eredménye, viszont Candida fertőzést állapítottak meg, emiatt a Canesten kombit váltottam ki (1db 500 mg hüvelytabletta és krém). Január közepétől éreztem a nemi szervem...
        Kedves Doktornő/Úr! 3 hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, most tartok a 4. levélnél, még 8 szem van belőle, és tegnap megjött. Ugyan úgy fájt a hasam mint szokott előtte meg pár pattanás is kijött rajtam. Minden szemet időben...