• Menstruáció alatt endometrium vastagsága 3mm, ez normális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Február 11-én jött meg a menstruációm, pontosan, viszont sokkal kevesebb, mint szokott lenni, ezért megijedtem, és elmentem orvoshoz, ahol a leleten az endometrium vastagsága csupán 3mm. Ekkor voltam a menstruációim 5. napján. Előtte felfázás miatt szedtem antibiotikumot (február 4-7), és elég stresszes is vagyok, így gondoltam, hogy emiatt kevesebb most a vérzés mennyisége. UH-t látva mondta, hogy vannak "lusta tüszőim", méhemet megtapintva kisebb fájdalmat éreztem. Van aggodalomra okom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a gyengébb vérzés témában

        Kedves Kérdező! Februárt írt utolsó vérzésére, gondolom január helyett elírás volt. A méh hormonérzékeny nyálkahártyája a menzesszel lelökődve eltávozik és marad a néhány sejtsoros alapréteg, mely az induló tüszőhormon termelődésére gyorsan szaporodni, osztódni kezd és középidőre 10-12 milliméteres vastagságot ér el.De indulóban a vérzés említett 5. napján ez a nyálkahártya vastagság teljesen megfelelő. A leendő vérzés mennyisége majd a ciklus végére kialakult nyálkahártya vastagság függvénye, emely a ciklus eleji ultrahanggal nem jősolható meg.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 16., 16:34; Megválaszolva: 2019. január 17., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: