• Terhesség vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr! Párommal kisbabát szeretnénk. Három hónapja szedek Femibion 0-t, két hónapja próbálkozok a megtermékenyüléssel. Igazából kevés idő ez még hogy aggódjak, de érdekes dolgok történtek ebben a két hónapban, ami miatt kicsit félek nekiindulni a további próbálkozásoknak. Mindkét hónapban olyan dolgok történtek, melyek azelőtt, mielőtt még védekeztünk, nem fordultak elő. Ciklusom nagyjából normális, 27-28 napos. Mindkét hónapban a peteérést követő egy hét múlva az alhasamban minimális görcsök jelentkeztek, melyek kitartottak a menstruációig. Melegérzés, feszülés, és az egyik oldalon apró szúrkálások, melyek fájdalomnak nem lehet mondani, de éreztem. Ha hideg helyre mentem, érzékeny is volt. Amint már olvastam, ezek a tünetek a beágyazódás jelei is lehetnek. Az első hónapban még el is hessegettem ezeket a gondolatokat (hogy esetleg a megtermékenyülés sikerült), mivel a menstruációm 1-2 nap késéssel, de megjött (aznap reggel teszt -), de a második hónapban már kicsit aggasztott az, hogy peteérés után egy héttel kb. kezdetben rózsaszínes, majd barnás pecsételésem volt 2 napig, mely azokon a napokon jelentkezett pont, mikor a beágyazódásnak kéne történni. Rá 1-2 napra szintén megjött a menstruációm, bár 2-3 nappal előbb. A szúrkálás abban a pontban ahol éreztem, a menstruáció után is megmaradt egy darabig, csak enyhébben. Vérzéseim nem voltak eltérőbbek, mint máskor. Történhet az velem, hogy megtermékenyülök, csak a beágyazódás nem történik meg, vagy nem marad meg? A babavitamintól vannak a fura érzések? Valamilyen hormonhiány? De eddig mért nem? Soha nem volt köztes vérzésem sem, ezeket az érdekes dolgokat sem éreztem még soha. Miért pont most, mikor teherbe szeretnék esni? Van annak köze ehhez az egészhez? Nem tudom talán annak még van e jelentősége, hogy volt egy kisebb autóbalesetem, és megijedtem? Másik hónapban szintén történt ijedtség. Esetleg L-Karnitin fogyasztás bezavarhat? Bár régóta fogyasztom otthoni aerobik előtt. Pár hónapja voltam nőgyógyásznál, mindent rendben talált. Komolyabb problémám még nem volt, bakteriális illetve gombás fertőzés fordult csak elő korábban, melyek orvosolva lettek. Igazából nem tudom a következő hónapban merjek e próbálkozni, vagy szüneteltessem kicsit, feltételezve hogy valami nem történt rendben? Van valami magyarázata ennek? Elnézést a hosszú levélért, kérem ha nem látja okát az aggodalmamnak, erősítsen meg, hogy bátran folytassuk a kisbabaprojektet.:) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a középidős panaszok témában

        Kedves Kérdező! Sem az esetleges megfoganás, sem a beágyazódás nem járhat tünetekkel.Egyet érdemes lenne megtenni, egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatot középidő táján. Ez választ adna, hogy anatómiailag és hormonálisan a nyálkahártya vastagságot megítélve rendeben van-e minden. Esetleg a domináns tüsző kellően vagy. A babagyártási projekt semmiképpen ne szüneteljen.


        Kérdés: 2019. január 13., 22:18; Megválaszolva: 2019. január 14., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: