• Kimaradt menstruáció, negatív terhességi teszt!

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Úr! 2018.okt. elején volt egy menstruáció kimaradásom, csináltam tesztet ami halványan de pozitív lett. Egyik napról másikra begörcsöltem és megjött a vérzésem miután elmúlt a vérzés csináltam újabb tesztet ami már negatív lett. Voltam vizsgálaton amin azt mondta a Dr. Úr hogy egy megkésett menstruáció kimosta a "babát". Csinált hasi uh-t minden rendben volt. Novemberben rendszerint meg is jött a vérzésem. De viszont december 28.án kellett volna megjönnie a következő vérzésemnek ami nem jött meg, ma már 7.napja késik. Tesztet csináltam 3is negatívak lettek. Terhességre utaló tünetem a kimaradt vérzésen kívül talán annyi, hogy kicsit több folyásom van a megszokottnál de színe, állaga normális talán szaga egy nagyon picit erősebb mint a normális és egy nagyon enyhe mell fájdalom. Már van egy gyermekem nála minden rendben volt, kimaradt vérzés, pozitív teszt, mell feszülés hányinger, hányás. Utolsó Menstruációm:2018 nov.28-dec.2ig volt. Tervezzük a második babát! Fogamzás gátlót már 2018.júni. óta nem szedem. A menstruációm rendszeres maximum 1-2 nappal hamarabbi. De késni nem szokott. Évente járok szűrő vizsgálatokra. Kérdésem az lenne mi oka lehet a kimaradt menstruációnak? Mennyi kimaradás után forduljak orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a pontatlan vérzésciklus témában

        Kedves Kérdező! Ha biztosan nem terhes, várjon még kb. 2 hetet, de ekkor egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat kell, hogy milyen vastag nyálkahártya béleli a méhet, ami a háttér hormonállapotra és az esetleges gyógyszeres kiigazításra is választ ad. Ha közben mégis megjönne a vérzés, egyenlőre várjon, de ha ismét pontatlanná válna, érdemes lenne vérvétellel hormonszint vizsgálatot végezni a mielőbbi ciklusrendezés és teherbeesés érdekében.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 04., 19:06; Megválaszolva: 2019. január 05., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: