• Fogamzásgátló szedése (Lindynette)

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr, A Lindynette (20) fogamzásgátlót szedtem 3 hónapig folyamatosan. Viszont most a legutóbbi menstruációs vérzésem után nem kezdtem újra, ahogyan kellett volna, így 13 napot hagytam ki a szedésével. Újra szeretném kezdeni a gyógyszer szedését. Ezt azonnal megtehetem, illetve mikortól nyújt védelmet? Vagy mi az ajánlás? Köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Fogamzásgátló tabletta szünet témában

        Kedves Kérdező! Csak a majd valamikor megjövő első spontán vérzése első napjától indíthat. Akkor már az a ciklus védve lesz. De a megszakított szedést követő első önálló ciklus fokozottan fogamzóképes lehet, tehát napjainkban védekezzen valahogy. A vérzés megérkezése nem lesz pontos, valószínűleg késni fog néhány napot mire az első, működéstől elszokott hormonciklus magához tér. A késedelem néhány napja alatt ne essen pánikba terhességet vélve.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 04., 08:22; Megválaszolva: 2019. január 04., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: