• Bakteriális fertőzés terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Sikertelen lombik programok után most úgy tűnik, hogy sikerült spontán teherbe esnem. Nagyon korai a terhesség, még csak az 5. hetet töltöttem. A pozitív teszt előtt kb 2 héttel furcsa tüneteket éreztem, ezért elmentem a nőgyógyászomhoz aki kenetett vett le. Az eredmény a következő lett: Aerob pozitív, Gomba nem tenyészett ki. Mikroba: Streptococcus Agalactiae(B-CS). Tf:III, Döderlein-pálca nincs, fehérvérsejt sok, GRAM-POZITÍV lánc látható. Az eredmény után kaptam rá gyógyszerész által készített hüvelykúpot (sajnos a nevét nem tudom), amit 10 napig kellett használnom. Más készítményt nem írtak fel. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezek után mi a teendő? Vetessek le újra kenetet, hogy valóban megszűnt-e a baj? A babára mennyire veszélyes ez a fertőzés? Több mint 5 év próbálkozás után végre sikerült teherbe esnem és nagyon aggódom, hogy vetélést, vagy akár fejlődési rendellenességet okozhat.

        Dr. Kiss György válasza a Bakteriális fertőzés terhesen témában

        Tisztelt Hölgyem ! Gratulálok. A kenettel kapcsolatban csak annyit, hogy a Streptococcus agalacctiae az egy fakultativ, a hüvelyben élő bakterium és a hüvelyflóra normális alkotója- nem szabad össszetéveszteni a Streptococcus béta haemolyticus bakteriumtörzsel. Ez a bacterium most azért szaporodhatott el mert nincs a hüvelyben normális és elengedhetetlen lactobacillus müködés / Dőderlein pácikák hiányoznak / Igy a hüvely enyhén savas vegyhatása pH:3, 8-4, 2 felborult- átmeneti időre- és ha probioticuokat/ minden amiben tejsav van / használ lokálisan, akkor ez helyre fog állni. Baj tehát nincs. A kurát, hogy megcsinálta, erről utólag már nem kell messzemenő következtetéseket levonnia. Ön kombinált kupot használt, melynek kicsi a magzatkárositó hatása, de kérem a várandósság ideje alatt mindenféle gyógyszeres kezelést tanácskozzon meg előbb kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. december 16., 16:27; Megválaszolva: 2018. december 16., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: