• PCO?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Úr! A tanácsára lenne szükséges. 26éves vagyok, 3évig szedtem a Jangee-t(3mg). Szeptember 21-én abbahagytam a szedését, mert babát szeretnénk. Szept. 24-én meg is jött a menstruációm. Minden rendben ment, október 23-án újra menstruáltam. Ezután novemberben nem jött meg a menstuációm. Tesztek negatívak lettek. December 8-án barnás folyásom kezdődött kis mennyiségben, ami nem minden nap van. Elmentem nőgyógyászhoz, aki a következőt állapította meg: Ép portio hátul, kp. nagy méh avfl-ben bal oldalon szabad környezetben, jobb oldalon diónyi cystikus képlet tapintható. Vag UH Uterus 78x33mm endometrium 5, 7mm, jobb ováriumban egy 40x24mm-es ketrekeszes tiszta bennékű cystikus képlet. Környezetében kóros echo nem látható. Szabad hasűri folyadék nincs. Diagnózis: cysta ov.l.d N8320 egyéb és kmn petefészek cysták. Szerinte ez PCO. Nem hullik a hajam, nincs alhasi fájdamam, nincs férfias szőrnövekedésem, nem pattanásos a bőröm, és nem is vagyok elhízva(álló, fizikai munkát végzek a tetejében), nem eszem sok cukrot és nem is kívánom, nem vagyok fáradt, nincs hasi elhízásom és még sorolhatnám.. Dr.úr annyit tett, hogy felírta az Apranax 275mg-ot, és újra szedjem a jangee fogamzásgátlót, majd tavasszal valamikor menjek vissza.... Őszinte leszek, teljesen össze vagyok zavarodva, hogy mi is történik. A tanácsára lenne szükségem, hogy most mi is ez az egész?! Diétázzak? Szedjek valamilyen vitamint? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Krisztina

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A látott ultrahang kép nem PCO-ra jellemező képnek látszik. A két rekeszes ciszta miatt daganat jelzők vérvizsgálata jön szóba.Ennek birtokában lehet dönteni a további teendőkről.Normális labor értékek esetén a menstruációt követő napokban ismételt ultrahang ellenőrzés tanácsos. Valamint a peteérés segítésére gyógyszeres kezelés.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 15., 14:14; Megválaszolva: 2018. december 16., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: