• E coli a hüvelyben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Mint a nők többsége én is e colival küzdök. A húgyutakban a vizeletvizsgálat alapján nincs, de a hüvelyváladékban igen sok, sőt annyira, hogy már alhasi panaszaim is vannak. Több orvosnál voltam akik természetesen antibiotikumot írtak ki egy kis hüvelykúppal kiegészítve. Mivel penicillin érzékeny vagyok így nem is túl nagy a választék az antibiotikumok terén. Az egyik orvos D-mannózt javasolt amit meg is ittam de semmit sem ért (3 hónapon keresztül). Utoljára pedig Sumetrolimot írt fel egy másik orvos, de semmi... Természetesen nem múlt el... Nagyon megnehezíti az életem, hisz a furcsa szag miatt ami mindenen átüt elvesztettem az önbizalmamat, a szexuális életemről nem is beszélve (férjnél vagyok). Vitagynt is használtam már, sőt tényleg mindent, teafától kezdve a borókáig. Egészségesen táplálkozom, sportolok, Béres cseppet is iszok, multivitamint is...., a víz ivás nehezebben megy, de szoktatom magam a napi 2 literhez. Tanácstalan vagyok és az orvosok csak az antibiotikumot adják ami nálam nem működik. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy a férjemet is nézessük meg, hátha neki is van e coli baktériuma. Ezt eddig egy orvos sem javasolta még. Oregánóolajat és tömjént nem használtam még... Azt azért tudni kell, hogy 5 évig félrekezeltek (Candida és HPV holott mint utólag kiderült egyik sem volt), de ez miatt biztos, hogy érzékenyebb vagyok.... Magán úton és államilag is rendszeresen járok nőgyógyászhoz, azonban sehol sem találtam még olyan orvost aki tényleg segíteni szeretne, nem csak a lila ropogóst a zsebbe tömni. Amennyiben Szegeden, vagy annak környékén tud ajánlani egy erre megfelelő személyt, ajánlását szívesen fogadom. Várom válaszát, remélem tud irányt mutatni! Üdvözlettel!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kiújuló hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező! Megdöbbent, hogy a partner nem volt eddig egyidejűleg gyógyszerelve. Mindenképpen kivizsgálandó, ha kell ejakulátum tenyésztéssel. A partner tünetmentesen mindig visszaoltja a kikezelt hüvelyt. A hüvelyt biológiailag védő milliárd tejsav baktérium mely anyagcseréjéhez a hüvelyhám glikogénjéből tejsavat készít, ezze4l a kifejezett savas (Ph 3.5-4)kémiával semmilyen kórokozónak nem enged létteret. csak bármely gyógyszerétől ők is azonnal kipusztulnak, újratelepedésük nehézkes és lassú. A jövőben ma már recept nélkül kapható élő tejsav törzsekkel teli hüvelyi probiotikumokból bármelyiket néhány napig naponta, majd hosszú távon, ha egyszer rendbe jönne, hetente kétszer kötelező alkalmazni.De a jelen kórokozó még egy nekifutással mindkettejük gyógyszerelését kívánja, ennek utolsó napjáig várjon a probiotikum indítással. Ha hüvelykúpos kezelés is szerepelne, és nem akut már a tünet, nyugodtan legyenek együtt a kúp felhelyezése után fél órával. A testmelegben megolvadt önt gyógyító kúpanyag a legteljesebb bekenése a partnernek az ő kórokozó mentesítéséhez. A tartós probiotikum perdöntő!


        Kérdés: 2018. november 27., 13:26; Megválaszolva: 2018. november 27., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?