• Klion-D 100 hüvelytabletta használatakor alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrésen voltam augusztusban. Az eredményen fel lett tüntetve a P2, továbbá az "értékelhető-e a kenetnél", be lett karikázva a véres kenet, illetve a kórokozóknál a "vegyes baktérium", nem neoplasticus elváltozásoknál "repair". Ennek fényében a doktor Klion-D100 hüvelytablettát írt fel. (a vizsgálaton panasszal nem éltem, így meglepett, hogy mégis felírta, még év elején áprilisban volt hüvelygyulladásom + gombás fertőzés, arra CNS kúpot kaptam, illetve PH visszaállító kúpokat.) Ezt követően azt gondoltam már minden rendben van, hogy ne térjen vissza a gomba és a PH-m is megfelelően savas legyen, rásegítéssel tejsavas irrigálást alkalmazok a párommal töltött idők után, illetve ha érzem, hogy valamitől felborult oda lent a ph-m és nem átlátszó folyást tapasztalok. Egyébként mikor rákérdeztem az orvosnál, hogy mi a véleménye a tejsavas irrigálásról (Colpo Clenaert használok), azt mondta felejtsem el, dobjam ki, amit azért sem értek, hisz magát a terméket is egy nőgyógyász javasolja, akit hitelesnek gondolok. Az irrigátort is mindig fertőtlenítem használatot követően. Ön szerint valóban többet árthatok azzal ha együtt létek után alkalmazok irrigálást? Továbbá a legfontosabb kérdés, hogy a Klion D100-ból 10-ből 6 tablettát használtam el eddig, és 2 napja erős alhasi fájdalmam van, kifejezetten a szeméremdomb felett, szúró fájó érzés. Vérzés nincs, nem jelentkezett a kezelés ideje alatt eddig még. A menstruáció elmúltával kezdtem el a tabletták felhelyezését. A mellékhatások közt szerepel is fájdalom, de tanácstalan vagyok, hogy ennyi idő után abba hagyjam-e vagy most már folytassam és használjam el a maradék tablettákat? Ártok vele, így hogy fájdalommal is jár, vagy ez azt jelenti, hogy "dolgozik" a tabletta? Már arra is gondoltam, hogy kb. most vagyok középidőben, de akkor másképp szokott fájni, csak az egyik oldalamon. A páromat mivel javasolt ilyenkor kezelni, ha szükséges? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Az irrigálás időleges alkalmazása elfogadható. Azonban gyakori használata azért nem kedvező mert a normális hüvely flórát, a savas környezetet megváltoztatja. A hüvelyöblítés megváltoztathatja a kémhatást, eltávolíthatja a tejsavbacillusok jelentős részét, így megváltozik a baktériumflóra, elszaporodhatnak a kórokozó baktériumok és gombák, és különböző fertőzések alakulhatnak ki. Az alhasi fájdalom oka gyulladás lehet.Ennek kezelésére a hüvelytabletta nem elegendő. Emiatt szakorvosi vizsgálat tanácsos, szájon át gyógyszeres kezelés jön szóba. A partner kezelése is célszerű a visszafertőződés elkerülés érdekében.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 24., 11:55; Megválaszolva: 2018. szeptember 27., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: