Daganat vagy más?

Tisztelt Hölgyem/Uram! Ma voltam nőgyógyászati ultrahangon. Lelet: A méhtest 42 mm átmérőjű. A méh homogén strukturájú. A méhnyálkahártya 19 mm vastagságú helyenként inhomogén szerkezetű. A petefészkek eltérés nélküliek. A douglasban 5t4×27 mm átmérőjű folyadékgyülem. Egészségügyi kaparásra kell mennem kedden. Szövettan után lehet csak pontosabbat tudni? Mi okozhatja az eltéréseket? Elképzelhető hogy daganat okozza? Amennyiben igen lehetséges jó és rosszindulatú is? Daganat vagy polip? Köszönöm válaszát. Kétségbe vagyok esve: (.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méhnyálkahártya témában

Kedves Kérdező! Jó lett volna tudnom, hogy az elmúlt hónapokban hogyan alakult a ciklusa. Ugyanis a túlvastagodott méhnyálkahártya hátterében többlet tüszőhormon termelésnek kellet lenni. Okozott az megelőzően ciklusváltozást? Erősebb vérzéseket? Milyen tünet miatt végezek hüvelyi ultrahangos vizsgálatot? A méhnyálkahártya rosszindulatú daganata még nem az Ön korosztályának betegsége. Jóindulatú, tüszőhormon többletre keletkezett túlburjánzás, szakmailag hyperplasia viszont lehet és valószínű. Ezt csak a szövettan tudja tisztázni és kezelése egyszerű, átmenetileg szedendő sárgatesthormon szerű hatású tabletta. A polyp lényegében ugyanilyen nyálkahártya többlet tömörült formája. A daganat szó csak a laikus értelemben vált a hétköznapi rosszindulatúság (malignus) fogalmává. Minden szövet többlet, tömörülés, térfogat daganat, (tumor) de a legtöbbje szerencsére jóindulatú. (benignus)

Kérdés: 2018. február 14., 20:28; Megválaszolva: 2018. február 15., 10:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Küret vagy nem
Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, párommal a két nagyobb gyerek mellé, (első házasságomból)szeretnénk egy babát. Kb.fél éve. Ezt megelőzően...
Vastag méhnyálkahártya milyen...
Tisztelt Doktor úr/nő! Nemvárt menszesz előtt 24 mm volt a méhnyálkahártyám a nőgyógyász azt mondta hogy lehetséges terhesség viszont nem lát...
Nőgyógyászat - Endomerium
Tisztelt Doktor Úr! Lehet, hogy a kérdésemet fúrtsálja, de muszáj feltennem. Egy hónappal ezelőtt megismerkedtem a Barátommal és egy idő után...
Méhnyálkahártya vastagsága
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 15 napja volt egy vetélésem 7 hetes terhesen, mely vérzéssel kezdődött (első terhesség) és műszeresen kellett...
Mitől lehet méhnyálkahártya...
október 12.én 8 mmes volt a nyálkahártyám, volt egy 12mmes laza falú tüszőm is, most november 16án visszamentem uh-ra mert se baba se menstruáció...