HPV18, CINI-II

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyár végén kiderült, hogy magas kockázatú HPV 18-as fertőzésem van, valamint cinI-es elváltozásom. 3 hete megtörtént (2 kóros rákszűrés eredménye után) egy (loop) konizációs műtét, aminek a szövettani eredményét ma kapatam meg, mi szerint már cinI-cinII közötti elváltozásom van (90%-ban sikerült kivágni a kóros részt) , így jövőév januárjában újabb műtétet kell elvégezni, ami éleskéses konizáció lesz. Mivel doktor úr műtétre sietett pár kérdés megválaszolatlanul maradt bennem. Egy részt sűrű, fehér hüvelyi folyásom van műtét után 3 héttel, nem tudom ez így mennyire természetes és normális? Barna folyásom, váladékom, vérzésem már nincs. Doktor úr azt mondta, hogy 6 hét után lehet újra szeretkezni és fürdeni, ettől picit tartok, minden mehet ugyanúgy 6 hét után? Az utolsó kérdésem már a második műtétemmel kapcsolatos. E műtét, ami nagyobb kiterjedésű, mennyire veszélyezteti a későbbiekben kívánt terhességet? Nem most szeretnék szülni, de ez a kérdés nagyon is foglalkoztat. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza conisatio témában

Kedves Hölgyem!

Első körben szeretném leírni Önnek, hogy sajnos a műtét szükséges az Ön esetében. Valóban jogosan foglalkoztatja a terhesség gondolata, mert sajnos, bár igen kicsi az esélye, de a műtét a méhnyak elégtelenségéhez, ezzel koraszüléshez vezethet. Ettől azonban nem kell rettegnie, mert a páciensek döntő többségének semmi probléma nem jelentkezik a későbbiekben. Ha azonban nem lenne az érintett terület eltávolítva, az sajnos tovább változhat, akár méhnyakrák is kialakulhat.

A folyás átmenetileg ahogy a szövetek gyógyulnak normális is lehet, hiszen egy "égetett " sebfelszin keletkezik, ahonnan váladék távozhat. Ez inkább vizes jellegű szokott lenni. Ha nem szűnt meg, akkor Cikatridina kúpot használjon, ami a pici gyulladást és a szöveteket gyógyítja.

Műtét után 6 héttel már nincsenek korlátozások, visszatérhet a korábbi szokásaihoz.

Üdv: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2017. december 19., 22:12; Megválaszolva: 2018. január 04., 00:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
conisatio utáni menszesz
Tiszteletem! Az lenne az én kérdésem, hogy conisatios műtétem volt, és azóta nem menstruálok.görcsös fájdalmaim vannak amikor meg kellene...
lapos conisatio
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! CIN 2 cytológiai eredmény miatt szükséges lapos conisatio és fr. curettage műtétet végezni. Erről szeretnék...
Hideg késes conisation eredménye
Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! Ma kaptam meg a hideg késes conisation eredményemet, és kérném a Doktor Úrat, hogy segítsen nekem értelmezni. 1....
Szükséges-e a mütét?
Tisztelt Doktornő! Szeptemberben conizácios műtétem volt. A szövettani eredményem az alábbi: a mintán a tájékozódás nehéz, szakadozott...
Conisatio eredmény mit mutat? Baj...
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi napon két P3-as citológia után konizációt végeztek rajtam. A mai kórházi zárójelentésemre a következőket...